Περισσότερες από 1000 συλλήψεις μετά τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Σίσι

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αίγυπτο μετά τις σπάνιες διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας και ένα νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις την Παρασκευή εναντίον του προέδρου της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, σύμφωνα με αιγυπτιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός εξόριστου επιχειρηματία, εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν την Παρασκευή το βράδυ την απαγόρευση να διαδηλώσουν κατά της εξουσίας, στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις, αξιώνοντας την παραίτηση του προέδρου με το σύνθημα «Σίσι, παραιτήσου».

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου απώθησαν το πλήθος των διαδηλωτών κάνοντας χρήση δακρυγόνων και έκτοτε έχουν συλλάβει εκατοντάδες διαδηλωτές, όπως και δημοσιογράφους και πολιτικούς ακτιβιστές.

Τις συλλήψεις καταδίκασαν διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Human Rights Watch και η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων.

Από την πλευρά του, το αιγυπτιακό Κέντρο για τις Ελευθερίες και τα Δικαιώματα επιβεβαιώνει ότι 1.003 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Παρασκευή. Το Κέντρο για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έκανε λόγο για 1.298 συλλήψεις.

Μεταξύ των τελευταίων συλληφθέντων, βρίσκονται πολλοί ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές, επικριτές της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.