ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ κουράστηκε με μισθούς – χαρτζιλίκι

Στο https://www.newsbomb.gr διαβάσαμε:

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκάλυψε τον ή την εκλεκτή υποψήφιο του κόμματος για τον Δήμο της Αθήνας.

«Η Ελλάδα μετρά ήδη τις πρώτες 100 ημέρες της εκτός μνημονίων. Τις πρώτες 100 πραγματικά δικές μας μέρες. Οι μέρες που δεν θα ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα και την οικονομική καχεξία, ήρθαν, σε πείσμα πολλών» είπε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Μπορούμε να διαμορφώσουμε μια νέα συνθήκη για τη χώρα και να σχεδιάσουμε τη δική μας στρατηγική».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα όχι μόνο «να λειτουργούμε αμυντικά» για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία αλλά «να περάσουμε στην πολιτική αντεπίθεση». Όπως εξήγησε, «τώρα υπάρχει η ελευθερία, όπως σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να υλοποιήσει η κυβέρνηση -στα πλαίσια των υφιστάμενων δημοσιονομικών περιθωρίων- ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης».

«Να βάλουμε τις βάσεις για τις απαραίτητες προοδευτικές θεσμικές τομές. Να δώσουμε το τελικό χτύπημα στο καθεστώς σήψης, της διαφθοράς και της διαπλοκής που επικρατούσε για χρόνια στη χώρα. Να εμπνεύσουμε ξανά τη νέα γενιά που κουράστηκε να δουλεύει για χαρτζιλίκια ή να ξενιτεύεται στα 4 σημεία του ορίζοντα για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, επίσης, ότι οι πρώτες 100 ημέρες δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Και απαρίθμησε:

-Επαναφέραμε την ισχύ των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογράψαμε την επέκταση κλαδικών συμβάσεων. Με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους που για χρόνια συρρικνώνονταν ή στην καλύτερη, έμεναν καθηλωμένοι.
-Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ ως και 30% για τη λαϊκή κατοικία και πάνω από 20% για τη μεσαία τάξη. Και έχουμε εξασφαλίσει την περεταίρω μείωση το 2020, ώστε να φθάσει στο 50% για τη λαϊκή κατοικία και το 30% για τη μεσαία.
-Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των νέων επιστημόνων, ως και 35%, άμεσα και στοχευμένα.
-Μειώνουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων 4 μονάδες μέσα στην επόμενη τετραετία, κατά μία μονάδα κατ’ έτος.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση πέτυχε αυτό που κανείς δεν περίμενε ότι θα πετύχει: «Την κατάργηση – και όχι αναστολή – της μείωσης των συντάξεων που θα ίσχυαν από την 1/1/2019».

Σημείωσε ότι αυτό επιτεύχθηκε με σχέδιο, σοβαρότητα και μεθοδική αξιοποίηση των επιχειρημάτων.

«Πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας

Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της Νέας Δημοκρατίας και μερίδας των ΜΜΕ, ο κ. Τσίπρας είπε: «Πρωτοσέλιδα με δήθεν αποκλειστικά ρεπορτάζ και fake news τα οποία τρομοκρατούσαν επί σειρά μηνών τους συνταξιούχους».

Έκανε, μάλιστα λόγο για «δήθεν αποκλειστικά» από τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ρεπορτάζ ότι «θα κοπούν οι συντάξεις».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στο περιστατικό που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έψεξε από βήματος Βουλής τον επίτροπο Μοσκοβισί «επειδή τόλμησε να πει ότι οι μειώσεις μπορεί και να μην εφαρμοστούν». Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο τελευταίο σκαλί της αναξιοπρέπειας, ζητώντας στο Βερολίνο από τη γερμανική κυβέρνηση να εξαντλήσει την αυστηρότητα της στο θέμα των συντάξεων.

«Τελικά, ακόμη και οι Γερμανοί τον αγνόησαν. Γιατί ακόμη και οι ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη δε μπορούν να μη διακρίνουν ποιος είναι και ποιος δεν είναι αναξιόπιστος» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε ότι στον αντίποδα του μνημονιακού προγράμματος Μητσοτάκη είναι η πολιτική της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «για μας προτεραιότητα είναι ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες».

Σημείωσε ότι «στη βάση αυτή, παίρνει συγκεκριμένη μορφή και το πολιτικό δίλημμα των εκλογών του Οκτώβρη του 2019», υπογραμμίζοντας ότι «μας χωρίζει λοιπόν όχι μόνο ιδεολογική, πολιτική και αξιακή αλλά και προγραμματική άβυσσος με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Ειδικότερα είπε ότι ενώ η κυβέρνηση προχωρά για την εφαρμογή μιας πολιτικής αναδιανομής, υπέρ των ασθενέστερων, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεσμεύεται να εφαρμόσει την πολιτική του ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ, να εφαρμόσει μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς μνημόνια, μια δέσμευση που τελικά εγγυάται ότι θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα τη χώρα πίσω στο ΔΝΤ.

Είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά με συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση κατώτατου, ενώ η ΝΔ υπόσχεται επαναφορά του αντεργατικού πλαισίου του 2012 που οδήγησε σε μεσοσταθμική μείωση(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.