ΝΕΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ συμφωνία Μέι για το Brexit

Στο https://www.tanea.gr διαβάσαμε:

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πανεπιστημίων και Επιστημών της Βρετανίας Σαμ Γκιμά, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Σαμ Γκιμά χαρακτήρισε «αφελές» το σχέδιο αποχώρησης, λέγοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία με τις Βρυξέλλες θα έχει την κατάληξη «Πρώτα η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πρόκειται για το έβδομο μέλος της κυβέρνησης Μέι που παραιτείται από τότε που η πρωθυπουργός αποκάλυψε το σχέδιό της για τους όρους του Brexit.

Ο ίδιος είπε ότι το σχέδιο δεν «εξυπηρετεί τα βρετανικά συμφέροντα» και η ψήφισή του θα μας «οδηγούσε σε φιάσκο», με την παράδοση άνευ όρων «της φωνής μας, της ψήφου μας και του βέτο μας».

Ο Σαμ Γκιμά, που είχε υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο και ανέφερε ότι η Μέι δεν θα έπρεπε να αποκλείσει την πραγματοποίηση δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.