Από τον διασυρμό Παπανδρέου, στην εθνική υπερηφάνεια

Για πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός φιλοξενούμενος με τιμές στο λευκό οίκο.
Κάποιοι έχουν ξεχάσει γρήγορα την σκηνή με τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δηλώσεις μόνος του στον κήπο του λευκού οίκου, ενώ λίγο πιο πέρα ουρούσε ο σκύλος της οικογένειας Ομπάμα. Αυτή ήταν η εικόνα κατάρρευσης μιας χώρας που την εκπροσωπούσε ένας φαύλος
πρωθυπουργός.  Υπήρχαν και χειρότερα. Ο Σαμαράς δεν κατάφερε να περάσει ούτε απέξω από την πόρτα του λευκού οίκου. Ούτε ένας σοβαρός πολιτικός δεν επισκέφθηκε την χώρα επί Παπανδρέου – Σαμαρά. Ούτε ένας δεν ήθελα να φωτογραφηθεί μαζί τους. Μόνον η Μέρκελ πέρασε μια βόλτα για να ελέγξει τους υποτακτικούς της. Και φτάνουμε στο σήμερα. Για πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός θα φιλοξενηθεί στο λευκό οίκο,  Στην σημαντικότερη στιγμή της ελληνικής διπλωματίας την τελευταία δεκαετία. Αυτό συνιστά έμπρακτα την αναβάθμιση της χώρας που από παρίας έγινε πάλι πρωταγωνιστής των διεθνών εξελίξεων. Η Ελλάδα πλέον δημιουργεί  συμμαχίες στη Μεσόγειο, που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. Θωρακίζει τα εθνικά της συμφέροντα, ανοίγει δρόμους παρά τις όποιες διεθνείς αντιδράσεις. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος ήταν αυτοί που δημιούργησαν την μεγάλη συμμαχία με την Αίγυπτο σπάζοντας την επέλαση του νεοθωμανισμού.
 Αυτοί ήταν που σταμάτησαν τα ολέθρια σχέδια για την Κύπρο. Που συσπείρωσαν τον νότο απέναντι στις ορέξεις της Γερμανίας. Και ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός: Παυλόπουλος, Τσίπρας και Καμμένος δε χρωστάμε σε κανέναν. Δεν βρίσκονται σε καμιά λίστα γερμανικής βιομηχανίας ως αποδέκτες προμήθειας.  Δεν υπάρχουν σε κανένα δελτίο μυστικών υπηρεσιών με περιγραφή φαυλότητας.
 Όλοι ξέρουν λοιπόν πως Παυλόπουλος, Τσίπρας και Καμμένος εκπροσωπούν την πατρίδα τους και μόνο.  Ενδεικτικό το κλίμα μεταξύ Παυλόπουλου και Ομπάμα στην επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα. Ήταν η πρώτη φορά που έλληνας πρόεδρος, είπε σε πλανητάρχη κατά την άφιξη του, ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να κάνει καμιά υποχώρηση ούτε στα ελληνοτουρκικά, ούτε στο σκοπιανό, ούτε στο κυπριακό. Βάζοντας ταφόπλακα έτσι σε όσους θεωρούσαν ότι ο πλανητάρχης θα ασκούσε πίεση στην κυβέρνηση κατά τον ελληνικό συμφερόντων.
Και όποιος άλλος τους συναντά το έχει ως δεδομένο. Μπορεί άλλοτε να καταφέρουμε περισσότερα, άλλοτε λιγότερα, ουδείς όμως το θεωρεί δεδομένο. Και κρατήστε το αυτό για την επίσκεψη στην Αμερική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.