ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ Ο Αλέξης

Στο https://www.in.gr διαβάσαμε:

Σε μια προσπάθεια να εμφανίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνησή του (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ως έναν άλλον… Αϊ-Βασίλη (με χριστουγεννιάτικες παροχές) παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής τις τροπολογίες για τη διανομή του μερίσματος και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Την ώρα μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε.

Επρόκειτο για ένα ακόμα προεκλογικό σόου του Πρωθυπουργού, όχι μόνο για τις επερχόμενες εκλογές αλλά και για τις… επόμενες, βέβαιος ότι θα τις κερδίσει κι αυτές προσφέροντας παροχές και καλώντας τους βουλευτές του να είναι παρόντες και του χρόνου προκειμένου να ψηφίζουν (και πάλι) παροχές. Δεν παρέλειψε βεβαίως να υποστηρίξει, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ότι η κριτική για την κυβερνητική πολιτική πρέπει να ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2018.Το know how των παροχών

Εκείνο βεβαίως που ήθελε να δείξει (παίζοντας σχεδόν μονότερμα στη Βουλή ελλείψει αντιπάλου) ήταν να δηλώσει (σε απευθείας μάλιστα τηλεοπτική σύνδεση) ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι εγγυημένες οι όποιες παροχές, σε αντίθεση με τη δική του κυβέρνηση που ήδη διαθέτει το… know how στην άκρατη παροχολογία. Όταν εθίζεις την κοινωνία με παροχές

Κάτι όμως στο οποίο θα πρέπει άμεσα να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού το να εθίζεις την κοινωνία σε επιδόματα και να μοιράζεις μερίσματα δεν είναι μεσοπρόθεσμα ούτε δημιουργικό ούτε ωφέλιμο. Άλλωστε δεν πρέπει ο κ. Τσίπρας να ξεχνά ότι δεν υπάρχει ψήφος ευγνωμοσύνης (αλλά προσδοκίας ή οργής) και να θυμάται αυτό που συνέβη και στο παρελθόν, ότι δηλαδή οι πολίτες εισπράττουν τις παροχές αλλά καταψηφίζουν αυτόν που τους τις δίνει.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.