Πρώην χρυσαυγίτης επιβεβαιώνει το κατηγορητήριο

Πανικός στις γραμμές των συνηγόρων υπεράσπισης των νεοναζί
Στη δίκη της ΧΑ, στις συνεδριάσεις που έγιναν στις 15, 18 και 20 Σεπτέμβρη, εξετάστηκε ο Ηλ. Σταύρου, πρώην μέλος της ΧΑ. Οπως είπε, εντάχθηκε στη ΧΑ από το 2005 ως υποστηρικτής, ενώ το 2011 έγινε τακτικό μέλος της. Τόνισε ότι εντάχθηκε στη ΧΑ επειδή η ιδεολογία της ήταν ο εθνικοσοσιαλισμός και όχι ο λαϊκός εθνικισμός, όπως όψιμα ισχυρίζεται ο φίρερ της ΧΑ με το επιχείρημα ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί τον εθνικοσοσιαλισμό».
Ο Σταύρου ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ στις εκλογές του 2012. Βγήκε πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο στην Πέλλα, όμως δεν εξελέγη βουλευτής. Αμέσως, όμως, μετά από τηλεφωνική εντολή του Κασιδιάρη, κατέβηκε στην Αθήνα και διορίστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή της ΧΑ.
 Ανάμεσα στ’ άλλα ο Χρήστου επιβεβαίωσε ότι:
– Τα μέλη της ΧΑ επιβραβεύονταν για τις επιθέσεις τους σε μετανάστες. Αυτές οι επιθέσεις αποτελούσαν παράσημο για όσους συμμετείχαν.
– Η οργανωτική διάρθρωση της ΧΑ ήταν: γραμματέας πυρήνα, γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης, Περιφερειάρχης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου, Αρχηγός.
– Οι αντιλήψεις των Χρυσαυγιτών σε κάθε επίπεδο παραμένουν αναλλοίωτες.
– Οι Χρυσαυγίτες έφεραν αιχμηρά αντικείμενα, π.χ. μαχαίρια.
– Η πίστη στον αρχηγό ανάγεται σε επίπεδο μεταφυσικό.
– Θεωρείται παράβαση η παραβίαση εντολών των ιεραρχικά ανώτερων.
– Οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να οργανώνουν το οτιδήποτε είναι άνθρωποι απόλυτα πιστοί στον Αρχηγό και δεν διανοούνται να παραβιάσουν τις εντολές του, όχι λόγω φόβου, αλλά λόγω απόλυτης πίστης σ’ αυτές τις εντολές.
– Ολα τα μέλη και στελέχη της ΧΑ γνωρίζουν ότι ο χαιρετισμός που χρησιμοποιούν είναι ναζιστικός και όχι αρχαιοελληνικός ή χαιρετισμός του Μεταξά.
– Η ηγετική ομάδα και ο κομματικός μηχανισμός είναι πιστοί στον εθνικοσοσιαλισμό.
– Υπάρχουν τα τάγματα εφόδου, που στη ΧΑ τα ονομάζουν ομάδες ασφαλείας. Οι ομάδες ασφαλείας ανήκουν στη ΧΑ, συγκροτούνται από υποστηρικτές και μέλη της ΧΑ και πειθαρχούν στις αποφάσεις και τις εντολές της ηγεσίας.
– Τα μέλη της ΧΑ εκπαιδεύονται.
– Είναι προσχηματική η καταδίκη κάθε μορφής βίας.
– Στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων υπάρχει ένας χώρος όπου συναντιούνται μόνο τα μέλη του πενταμελούς. Μια φορά που συνάντησε τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Πειραιά, Θωμά Μπαρέκα, είδε εκεί έναν χρυσαυγίτη, που βλέποντάς τον εκ των υστέρων στην τηλεόραση αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον Ρουπακιά.
Αυτή η αναγνώριση θορύβησε συνηγόρους της υπεράσπισης. Μια απ’ αυτούς, προκειμένου να στηρίξει την επίσημη γραμμή του νεοναζιστικού μορφώματος, σύμφωνα με την οποία ο Ρουπακιάς είναι υποστηρικτής και όχι μέλος της ΧΑ, προέβαλε τον γελοίο ισχυρισμό ότι το δωμάτιο του πενταμελούς στον Πειραιά συνδέεται και με το μπαλκόνι! Το είπε αυτό ενώ γνωρίζει πως ο Ρουπακιάς συμμετείχε το 2013 σε ορκωμοσία μελών της ΧΑ, από την οποία υπάρχει βίντεο που απαθανατίζει τα τέσσερα μέλη του πενταμελούς της τοπικής επιτροπής της Νίκαιας.
Ο Ηλ. Χρήστου ανέφερε ακόμα, ότι οι χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο χρησίμευαν ως μέσο φακελώματος ακόμη και των μελών της ΧΑ. Ο ίδιος ορκίστηκε τις πρωινές ώρες της 21ης Δεκέμβρη του 2011, από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ, Μ. Τσακίρη, ενώ στο φόντο υπήρχε η σημαία του πολεμικού ναυτικού του Τρίτου Ράιχ.
Ο πρώην χρυσαυγίτης απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, όπως αν η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις μίλησε για εγκληματικές ενέργειες. Προφανώς, φοβήθηκε ότι μπορεί να ενοχοποιηθεί και ο ίδιος. Αυτό το «κράτημα» στις απαντήσεις, όμως, δεν μειώνει στο ελάχιστο την αξία των απαντήσεων που έδωσε για την ιδεολογία της ΧΑ, για την οργανωτική της διάρθρωση και για την εγκληματική της δράση. Ηταν μια μαρτυρία «από τα μέσα», που επιβεβαίωσε το πλούσιο υλικό που υπάρχει στη δικογραφία.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κανείς από τους ερωτώντες συνηγόρους υπεράσπισης, εκτός από τον Γ. Μιχαλόλια (ανιψιό του φίρερ της ΧΑ) δεν επιχείρησε να αμφισβητήσει οτιδήποτε απ’ όσα επιβεβαίωσε ο Χρήστου. Αμφισβήτησαν μόνα όσα είπε για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από τη ΧΑ και άφησαν να εννοηθεί ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ο Γ. Μιχαλόλιας αμφισβήτησε μόνο το αν στο φόντο της τελετής ορκωμοσίας των μελών υπήρχε πράγματι η σημαία του πολεμικού ναυτικού του Τρίτου Ράϊχ. Για να ενισχύσει αυτή την άποψη, προσκόμισε τρεις φωτογραφίες από την παρουσία του Σταύρου στο όρος Φαλακρό. Καμία απ’ αυτές δεν απεικόνιζε τη στιγμή της ορκωμοσίας. Αντιλαμβανόμενος ότι η προσπάθειά του να αμφισβητήσει όχι το κύριο, που είναι η μυστική ορκωμοσία του μέλους της ΧΑ, αλλά το αν υπήρχε η σημαία του ναζιστικού πολεμικού ναυτικού, «μπάζει», ο συνήγορος υπεράσπισης είπε στον Σταύρου: «Εγώ προσκόμισα τρεις φωτογραφίες, προσκόμισε και εσύ μια φωτογραφία από την ορκωμοσία».
Πρόκειται για χαμηλού επιπέδου σπέκουλα, με στόχο τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων, γεγονός που αποκαλύπτει και την απελπισία που διακατέχει τους υπερασπιστές των νεοναζί, καθώς βλέπουν ότι το κατηγορητήριο επιβεβαιώνεται διαρκώς. Ο Γ. Μιχαλόλιας γνωρίζει, ασφαλώς, ότι η ορκωμοσία των μελών της ΧΑ είναι μυστική και ότι κανένα από τα μέλη που ορκίζονται δεν μπορεί να απαθανατίσει την τελετή.
Η μυστική ορκωμοσία του Σταύρου έγινε πρωινές ώρες στις 21 Δεκέμβρη του 2011 στο όρος Φαλακρό. Γι’ αυτή την ορκωμοσία δε δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από τη ΧΑ. Δημοσιοποιήθηκαν όμως στοιχεία από την ορκωμοσία μελών της ΧΑ στον ποταμό Νέδα της Ηλείας, τον Αύγουστο του 2013, που είχε γίνει βραδινές ώρες με αναμμένους δαυλούς. Γι’ αυτή τη ναζιστική τελετή, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν ο όρκος για τυφλή υποταγή στον φίρερ και τους επιτελείς, γράψαμε σε δημοσίευμά μας στις 2 Ιούνη του 2017:
Στο τελετουργικό αυτό συμμετέχουν τέσσερα στελέχη της ΧΑ: Ρουπακιάς, Καζαντόγλου, Πατέλης και Τσακανίκας. Δε χρειάζεται να θυμίσουμε ότι ο Ρουπακιάς είναι ο δολοφόνος του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ο Καζαντόγλου κατηγορείται ως άμεσος συνεργός του και οι άλλοι δύο ως απλοί συνεργοί. Ολοι τους κατηγορούνται ακόμα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ο Πατέλης και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Αυτοί οι τέσσερις, λοιπόν, ορκίζουν τα δόκιμα μέλη κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια τους. Πριν διαβάσουν τον όρκο μίλησαν για τη μεγάλη σημασία αυτής της ορκωμοσίας.
Τις ομιλίες άνοιξε και έκλεισε ο Τσακανίκας και όσα είπε παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τη συγκρότηση της ΧΑ ως οργάνωσης στρατοκρατικού χαρακτήρα, κατά το πρότυπο των ναζιστών του Χίτλερ, όσο και για τα περιθώρια προσωπικής γνώμης που έχουν τα μέλη και τα στελέχη της, το δικαίωμα να παρακούσουν τον Αρχηγό και -πολύ περισσότερο- να πουν ή να κάνουν πράγματα που υπονομεύουν την οργάνωση.
«Μια ορκωμοσία εμπεριέχει ένα μυστικισμό ή μια θρησκευτική κατάνυξη, συστατικά απαραίτητα, ως προς την δημιουργία δέους στο άτομο που ορκίζεται, αλλά και την επιβολή σοβαρότητας στο τελετουργικό. Ενας όρκος συνήθως έχει μόνιμη διάρκεια σχετικά με τα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Με λίγα λόγια κάποιος που ορκίζεται ακολουθείται από τον όρκο του στο θάνατο. Κάποιος που δίνει έναν όρκο και για οποιοδήποτε λόγο δεν τον τηρεί, είτε από δόλο είτε από εξωγενείς παράγοντες, κρίνεται επίορκος».
Οι πομπωδέστατες εκφράσεις με το βάρος που έχουν αποσκοπούν στη δημιουργία δέους στο άτομο που ορκίζεται. Οφείλει να αντιληφθεί ότι τον όρκο αυτόν πρέπει να τον εφαρμόζει μέχρι το θάνατό του. Οποιος τον παραβιάζει θα κρίνεται επίορκος και θα έχει φυσικά και τις συνέπειες του επίορκου. Ο Μιχαλολιάκος και η ηγεσία της ΧΑ, με τους βαρείς αυτούς χαρακτηρισμούς πρεσάρουν τα δόκιμα μέλη της ΧΑ, τους αφαιρούν κάθε σκέψη για προσωπική γνώμη και δράση. Η απειλή για επίορκους δεν είναι κουβέντα του αέρα. Στη δικογραφία της «υπόθεσης ΧΑ» υπάρχει πλούσιο υλικό για το πώς η ηγεσία αντιμετώπισε εκείνους που αποχώρησαν αθετώντας τον όρκο της τυφλής πίστης και υποταγής στα κελεύσματα και τις αποφάσεις του φίρερ.
Η διαδικασία της ορκωμοσίας συνεχίζεται με την ανάγνωση του κειμένου του τελετουργικού:
«Οσο πιο μεγάλη είναι η καταπάτηση του όρκου τόσο πιο αυστηρή θα είναι η αντιμετώπιση του επίορκου. Για ένα κίνημα ή ομάδα με αυξημένο το αίσθημα της τιμής, του καθήκοντος και της αφοσίωσης, η καταπάτηση του όρκου αποτελεί ζήτημα χειρίστου είδους ατόμου, το οποίο οι υπόλοιποι ορκισμένοι, από οργή και μόνο, θα είναι υποχρεωμένοι να τον καταδιώξουν και με σιδερένια πυγμή να του καταδείξουν το λάθος του…
Εντέλει, εμείς οι χρυσαυγίτες είμαστε οι τελευταίοι πιστοί μιας ιδέας την οποία θα προασπίσουμε μέχρι την τελική νίκη ή τον θάνατο. Οπως και να ‘χει, θα είμαστε στις επάλξεις, στα δύσκολα και στα εύκολα, έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τις εντολές του Αρχηγού».
Ο Τσακανίκας ολοκληρώνει την ανάγνωση του εισαγωγικού κειμένου του τελετουργικού της ορκωμοσίας, λέγοντας:
«Δώσε μας κουράγιο να αντέξουμε σε κάθε δυσκολία που θα προκύψει από εξωτερικούς ή και εσωτερικούς εχθρούς και όπλισέ μας με ατσάλινη θέληση και ανδρεία, ώστε να κοιτάξουμε τον προαιώνιο εχθρό στα μάτια και να τον συνθλίψουμε χωρίς κανένα έλεος. Γιατί στον αγώνα για εθνική επιβίωση δεν νοείται το αίσθημα του οίκτου και της δειλίας»
Με ένα «επαναλαμβάνετε ό,τι λέω» αρχίζει την απαγγελία του όρκου των δόκιμων μελών:
«Ορκίζομαι / Οτι δεν θα θέσω σε υψηλότερη μοίρα τη ζωή  από την ελευθερία / Ούτε τον Αρχηγό θα εγκαταλείψω / Ούτε ζωντανό ούτε νεκρό / Αλλά από τους συναγωνιστές που έπεσαν στην μάχη / Ολους θα δοξάσω / Και όταν ο αγώνας τελειώσει / Θα τιμήσω σαν αδερφό / Κάθε συναγωνιστή. / Εκείνους όμως που προτίμησαν να προδώσουν / όλους αδίστακτα θα τιμωρήσω / Την ιερή φλόγα της φυλής μου / Ορκίζομαι να προστατεύσω / Ωστε να τους φωτίζει / Και να τους καθοδηγεί / στο χάος των αιώνων».
Το τελετουργικό και ο όρκος αποδεικνύουν ότι τα ηγετικά στελέχη αφιονίζουν τα δόκιμα μέλη της ΧΑ, που όχι μόνο δηλώνουν τυφλή υποταγή στις εντολές του Αρχηγού Μιχαλολιάκου και ορκίζονται για την πιστή εκτέλεσή τους, χωρίς συζήτηση για έκφραση προσωπικών γνωμών, αλλά ορκίζονται και ότι θα συνθλίβουν χωρίς κανέναν οίκτο και έλεος τον εχθρό, εσωτερικό και εξωτερικό, όπως έκαναν δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα, λιντσάροντας τους αιγύπτιους ψαράδες, επιτιθέμενοι με ανθρωποκτόνο σκοπό στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, για ν’ αναφερθούμε στις υποθέσεις που εξετάζονται σ’ αυτή τη δίκη, που φυσικά δεν είναι οι μόνες.
Με αυτόν τον όρκο και με ίδιο ή παρόμοιο τελετουργικό όρκισε και τον Ηλ. Σταύρου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΑ, Μ. Τσακίρης. Γι’ αυτό και οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοαναζιστών δεν τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον πρώην χρυσαυγίτη μάρτυρα. Ο συνήγορος υπεράσπισης Γ. Μιχαλόλιας, προσπαθώντας να αμφισβητήσει μια λεπτομέρεια του τελετουργικού (αν υπήρχε στο φόντο η σημαία του ναζιστικού πολεμικού ναυτικού), πιάστηκε στην ίδια την παγίδα του. Γιατί επιδεικνύοντας φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον Σταύρου, επιβεβαίωσε απόλυτα τον ισχυρισμό του ότι αυτός ορκίστηκε ως τακτικό μέλος της ΧΑ σ’ ένα βουνό (οι ορκωμοσίες γίνονταν σε τέτοιους χώρους –βουνά, ποτάμια, χαράδρες- τη νύχτα ή την αυγή, για να ανταποκρίνονται στο παγανιστικό περιεχόμενο του ναζισμού).
Το ρεπορτάζ για την κατάθεση του πρώην χρυσαυγίτη Σταύρου θα μπορούσε να σταματήσει εδώ. Το περιεχόμενο του όρκου που έδιναν τα νέα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας επιβεβαιώνουν απόλυτα μια αποστροφή του Σταύρου: «Ανθρωποι που έχουν την εξουσία να οργανώσουν οτιδήποτε είναι άνθρωποι απόλυτα πιστοί στον Αρχηγό και δεν διανοούνται να παραβιάσουν τις εντολές του Αρχηγού, όχι λόγω φόβου, αλλά λόγω απόλυτης πίστης στις εντολές του».
Οταν ο Σταύρου καταθέτει ότι μπήκε στη ΧΑ επειδή ήταν εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση –και όχι οργάνωση του «λαϊκού εθνικισμού», όπως λέει τώρα ο φίρερ της- δεν λέει ψέματα. Είναι ο ίδιος ο φίρερ Μιχαλολιάκος που επιβεβαιώνει τον πρώην χρυσαυγίτη. Θυμίζουμε τη συνέντευξή που έδωσε στις 15 Μάρτη του 2017 στο Unpolitical.gr. Κατά την πάγια τακτική του στις συνεντεύξεις που δίνει, να κάνει στο τέλος, αυτόκλητα, μια «σημαντική πολιτική τοποθέτηση» (έτσι έκανε και τη δήλωση ότι η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), ο Μιχαλολιάκος είχε τον εξής διάλογο με τον δημοσιογράφο του Unpolitical.gr:
Δημοσιογράφος: Εμείς εδώ, ανοικτά τα μικρόφωνα για σας και για όλους. Ετσι όπως το ξεκινήσαμε θα το συνεχίσουμε.
Ν. Μιχαλολιάκος: Σας ευχαριστώ. Αυτό θέλω να πω κλείνοντας. Η ΧΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται, δεν κάνει εκπτώσεις στις αρχές της, μένει σταθερά σ’ αυτά τα οποία πιστεύει και επίσης -επειδή κάποιοι κάνουν αναφορά για κάποια κείμενα στο παρελθόν, κάποιες φωτογραφίες κτλ- να τους πω, τους έχω γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του και δεν μετανιώνω για τίποτα. Είμαι περήφανος.
Δημοσιογράφος: Μιλάμε για τα βίντεο, τις φωτογραφίες.
Ν. Μιχαλολιάκος: Είμαι περήφανος γιατί δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι πολιτικάντης, δεν υπηρέτησα ποτέ κανένα από τα κόμματα εξουσίας που κατέστρεψαν την πατρίδα μας.
Δημοσιογράφος: Σημαντική η δήλωσή σας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Ν. Μιχαλολιάκος: Και εγώ σας ευχαριστώ».
Με απόλυτο κυνισμό, ο φίρερ της ΧΑ ομολογεί ότι είναι αμετανόητος ΝΑΖΙΣΤΗΣ και υπέρμαχος της φασιστικής βίας και όλους όσους του το επισημαίνουν αυτό τους έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Αδικα, λοιπόν, κουράζονται οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών να πείσουν το δικαστήριο για την αθωότητα των πελατών τους.
Ο πρώην χρυσαυγίτης Σταύρου αναφέρθηκε και στον Ε. Μπούκουρα. Αναφέρθηκε στη δράση του στο στρατόπεδο της Κορίνθου εναντίον των μεταναστών και στην από κοινού συμμετοχή τους σε ναζιστική γιορτή, σε ένα σπίτι στην Κόρινθο, το Πάσχα του 2013. Σύμφωνα με τον πρώην χρυσαυγίτη, τοποθέτησαν στην αυλή ένα ναζιστικό σύμβολο και όλοι οι παριστάμενοι χαιρετούσαν ναζιστικά.
Για το τελευταίο, η συνήγορος υπεράσπισης του Μπούκουρα υπέβαλε δύο αιτήματα: Πρώτο, να στείλει το δικαστήριο τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Σταύρου. Η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα, το δικαστήριο όμως επιφυλάχτηκε. Δεύτερο, να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Σταύρου με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, όπου Μπούκουρας, Σταύρου και άλλα άτομα γιόρτασαν το Πάσχα του 2013. Η εισαγγελέας επιφυλάχτηκε κι έτσι το δικαστήριο δεν εξέτασε το αίτημα.
Εμείς, φυσικά, δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε επί του συγκεκριμένου, γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον ισχυρισμό του Σταύρου. Είτε έγινε αυτό το συμβάν –όπως κατέθεσε ο Σταύρου- είτε όχι -όπως ισχυρίζεται ο Μπούκουρας- είναι λεπτομέρεια για να κρίνουμε τον ρόλο και τη δράση του Μπούκουρα. Η συνήγορος του Μπούκουρα (βουλευτή της ΧΑ, μην το ξεχνάμε), όλο αυτό το διάστημα, πασχίζει να αποδείξει την αθωότητα του εντολέα της, εμφανίζοντάς του ως άνθρωπο που δεν έχει καμία συγγένεια με την ιδεολογία της ΧΑ, τον εθνικοσοσιαλισμό.
Ομως, το υλικό που καταγράφει τη δράση του Μπούκουρα και αποτελεί κομμάτι της δικογραφίας είναι πλούσιο. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε μόνο σε ομιλία που εκφώνησε ο Μπούκουρας στα εγκαίνια των γραφείων της ΧΑ στο Αίγιο, στις 27/10/2012, και σε μια τοποθέτηση του φίρερ Μιχαλολιάκου για τον Μπούκουρα.
Μπούκουρας στο Αίγιο:
«Καλησπέρα σας, καλησπέρα χρυσαυγίτες και χρυσαυγίτισσες, καλησπέρα σας υπερήφανοι Ελληνες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που πλαισιώνετε μαζικά και δυναμικά, κάθε πυρήνα, κάθε τοπική που δημιουργείται στην Πελοπόννησο και όχι μόνο. Και να ξέρετε κάτι. Εσείς είστε η δύναμή μας, από εσάς αντλούμε δύναμη και δίνουμε μάχες μέσα και έξω από την Βουλή. Εσείς είστε η δύναμή μας και γι’ αυτό προχωράμε. Γι’ αυτό θα τους πετάξουμε έξω. Το λέγαμε, θα το λέμε μέχρι να γίνει πράξη («διαλύστε την» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι).
Σας καλούμε, αυτήν εδώ την Τοπική, την πρωτοβουλία των συναγωνιστών, να την στηρίξετε, να ‘ρθείτε να πλαισιώσετε το στρατό της ΧΑ, όλο και περισσότεροι, για να καταλάβουν, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ότι ανήκει στους Ελληνες («η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» φώναζαν από κάτω).
Το έχουν καταλάβει. Εχουν αρχίσει και το νοιώθουν καλά στο πετσί τους. Οι μέρες τους τελειώνουν. Μετράνε πολύ λίγες μέρες ακόμα. Γιατί, γιατί γύρω από τον στρατό της Χρυσής Αυγής, συσπειρώνεται ο καθαρός και γνήσιος Ελληνας. Είναι εδώ πέρα, δίπλα μας, μας στηρίζει για να συνεχίσουμε αυτό τον τίμιο και δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Σας καλώ όλους να διαδώσετε το τι είμαστε και ποιος είναι ο στόχος μας. Οσο περισσότεροι δίπλα μας τόσο το καλύτερο.
Ζήτω η ΧΑ!
Ζήτω ο Αρχηγός μας!
Ζήτω το Εθνος των Ελλήνων» (οι συγκεντρωμένοι απαντούσαν με «ζήτω» μετά από κάθε σύνθημα).
Ο Μπούκουρας κάνει αρχηγική εμφάνιση. Από την Κορινθία πάει στην Αχαΐα και δείχνει ότι γνωρίζει για τη δράση της ΧΑ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Μιλάει σαν καθαρός εθνικοσοσιαλιστής, αναφέρεται στον στρατό της  ΧΑ, απειλεί όλους τους πολιτικούς αντιπάλους με εξαφάνιση και δεν ξεχνά να κλείσει με τον επιβεβλημένο όρκο πίστης στον Αρχηγό. Είναι αυτά τα ντοκουμέντα που χαλάνε τις προσπάθειες της συνηγόρου του να τον εμφανίσει ως αθώα περιστερά.
Αναφερόμενος στον Μπούκουρα, ο φίρερ της ΧΑ είπε σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», στις 23 Μάρτη του 2014:
«Οσο για τον βουλευτή Μπούκουρα, είναι ψέμα ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ήλθε στη Χρυσή Αυγή. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επρόκειτο να πολιτευθεί στον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής στην Πελοπόννησο, αλλά τελικά κατέβηκε στον Δήμο Περιστερίου με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος δημόσια διακήρυσσε από την προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. Το ότι έγινε κατά λάθος βουλευτής και ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή τα είχε πει και τον Ιανουάριο στην ανάκριση. Από τότε προσωπικά είχα αποφασίσει τη διαγραφή του, πληροφορούμενος μάλιστα ότι έκλαιγε με λυγμούς ενώπιον των ανακριτριών. Και μόνον από αυτή του τη συμπεριφορά, που αποτελεί ντροπή για το κίνημά μας, θα έπρεπε να είχε διαγραφεί. Ενα κίνημα κερδίζει όταν αυτοκαθάρεται από φοβισμένους και δηλωσίες».
Ο φίρερ δίνει τη χαριστική βολή στον Μπούκουρα και κάνει θρύψαλα τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της συνηγόρου του. Κατά τη γνώμη μας, τον φίρερ δεν τον πείραξε τόσο η δήλωση μετάνοιας του Μπούκουρα, γιατί και ο ίδιος έκανε στους ανακριτές δήλωση αποκήρυξης του εθνικοσοσιαλισμού και της φασιστκής δράσης του, προκειμένου να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όσο το κλάμα που εμφάνισε έναν δειλό χρυσαυγίτη. Το λέει ανοιχτά: «έκλαιγε με λυγμούς ενώπιον των ανακριτριών. Και μόνο από αυτή τη συμπεριφορά, που αποτελεί ντροπή για το κίνημά μας, θα έπρεπε να είχε διαγραφεί».
Οσο η συνήγορός του εξέταζε τον πρώην χρυσαυγίτη, ο Μπούκουρας ήταν καθιστός και το δεξί του πόδι έτρεμε συνέχεια, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε τόσο από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής όσο και από τους δημοσιογράφους που καθόμαστε στην ίδια πλευρά με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής.
ΥΓ. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λαγού, Α. Αλεξιάδης, πατώντας πάνω σε κάτι που κατέθεσε ο Σταύρου (είπε πως όταν κάποιος χρυσαυγίτης λειτουργεί αυτόνομα και συλλαμβάνεται, μπορεί να επικριθεί από την ηγεσία, ακόμα και να διαγραφεί) και αναφερόμενος σε ένα τηλεφωνικό, διάλογο των Τσακανίκα και Πατέλη, προσπάθησε να αποσπάσει από τον Σταύρου δήλωση ότι αυτοί οι δύο (να θυμόμαστε ότι Τσακανίκας και Πατέλης ανήκαν στο πενταμελές της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας) έδρασαν προσωπικά και εν αγνοία του περιφερειάρχη Λαγού. Η απάντηση που εισέπραξε από τον πρώην χρυσαυγίτη ήταν πως αυτό είναι στα πλαίσια της υπερασπιστικής γραμμής της ηγεσίας της ΧΑ.
Οταν ακούσαμε αυτή την ερώτηση του συνηγόρου του Λαγού, καταλάβαμε ότι λόγω της αναμενόμενης καταδίκης του Λαγού έχουν βγει τα μαχαίρια μέσα στη ΧΑ. Ο συνήγορος αυτός δε δίστασε να δώσει βορά τον Τσακανίκα και τον Πατέλη, προκειμένου να σώσει τον εντολέα του Λαγό από την καταδίκη. Κατά την άποψή μας, άδικα κουράζεται ισχυριζόμενος ότι ο Πατέλης και ο Τσακανίκας έδρασαν προσωπικά. Μετά, όμως, και την ανεξαρτητοποίηση του Μίχου, με καταγγελίες κατά της υπόλοιπης ηγετικής ομάδας, επιβεβαιώνεται ότι στο εσωτερικό της νεοναζιστικής συμμορίας έχουν βγει τα μαχαίρια (είναι και στην παράδοση του ναζισμού αυτό – αρκεί να θυμηθούμε πως ο Χίτλερ κατέσφαξε τον Ρεμ και τους SA του στη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών»).

πηγή: eksegersi.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.