Δυνατή Ελλάδα

Τι λέει στο εξωτερικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως κορόιδεψε τους «Μακεδονομάχους»

Οι πιο ρομαντικοί σίγουρα θα περίμεναν ότι η ΝΔ θα κρατούσε και μετά την ανάληψη της εξουσίας την ίδια δυναμική στάση για τη συμφωνία των Πρεσπών που είχε και ως αντιπολίτευση.

Τότε κατακεραύνωνε τον Σύριζα, έπαιρνε μέρος στα συλλαλητήρια, μιλούσε για μια κατάπτυστη συμφωνία και έκανε λόγο για αλλαγή της μόλις ερχόταν στην εξουσία.

Από τότε άλλαξαν πολλά. Για τους πιο υποψιασμένους που κατανοούν ότι η πολιτική είναι ένα παιχνίδι τακτικής με κινήσεις των μονομάχων στην πιλοτική σκακιέρα ουδεμία έκπληξη προκαλεί η αλλαγή της στάσης της ΝΔ.

Εκτός συνόρων η κυβέρνηση αναφέρει σε όλους τους συνομιλητές της ότι η συμφωνία των Πρεσπών έλυσε προβλήματα και ότι θα την στηρίξει και θα την σεβαστεί.

Κάποιοι θα μιλήσουν για (αναμενόμενη) κυβίστηση. Κάποιοι άλλοι για ορθή πολιτική κίνηση που δείχνει σοβαρότητα και γνώση της κατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση εκείνος που δικαιώνεται είναι ο Νίκος Κοτζιάς. Και ας μην πάρει ποτέ τη συγγνώμη που περιμένει από τη ΝΔ…

instanews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.