Προκαλούν ο Μητσοτάκης και η παρέα του: «Χρυσά τάματα», βίλες, διακοπές, χλιδή και διασκέδαση

Μία εβδομάδα μόνο κυβερνά το κυβερνητικό συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ήρθε να μας υπενθυμίσει πως καταστράφηκε η Ελλάδα και έφτασε στο χείλος του γκρεμού μέχρι ο Αλέξης Τσίπρας να την οδηγήσει στην έξοδο από τα μνημόνια.

Οι “άριστοι”, ο Μητσοτάκης και η παρέα του, άμαθοι στη δουλειά, πρωταθλητές στο ψέμα και τον λαϊκισμό, παιδιά βολεμένα από τους μπαμπάδες και τις μαμάδες τους, θεώρησαν πως ένα 24ωρο μετά την καταστροφή στην Χαλκιδική έπρεπε να… ξεκουραστούν. Να ξεκουραστούν γιατί κουράστηκαν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμης με fake news όταν διαπίστωσαν ότι μόνο καμμένη γη δεν παρέλαβαν, να ξεκουραστούν από τα καταστροφικά σχέδια που κατέστρωσαν, να ξεκουραστούν από τα deals που έκαναν με μεγαλοεπιχειρηματίες, σαν έτοιμοι από καιρό, μέσα στις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε με την… πολυδιαφημισμένη από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, οικογένειά του στην βίλα που έχει μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο της SIEMENS στην Τήνο. Εκεί βρήκε χρόνο να πραγματοποιήσει ένα ακόμη τριτοκοσμικό σόου με τον “χρυσό Δωρόθεο”, τα κεράκια και τη… θεία φώτιση. Πίσω από τους καπνούς των θυμιατών θα διακρίνει κανείς το σκάνδαλο με τα πολύτιμα μέταλα από τα τάματα της Παναγίας της Τήνου, εκείνα ντε που τα μετέτρεπαν σε ράβδους χρυσού στην Τουρκία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έφυγε ταξιδάκι αναψυχής στην Αργολίδα, ενώ η Πάτρα κοχλάζει από οργή για το θέμα της Νομικής και αναμένεται… δύσκολος χειμώνας στα πανεπιστήμια (χειμώνας που θα θυμίσει εποχές Κοντογιαννόπουλου) παρακολούθησε θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο και την επόμενη ημέρα χαλάρωνε στην παραλία του Ναυπλίου σχεδιάζοντας μάλλον την μοναδική της αποστολή, την κατάργηση του ασύλου. Πρόκειται για την υπουργό Παιδείας που δεν γνώριζε πως τα σχολικά βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Για τέτοια “άριστη” υπουργό μιλάμε.

Κερασάκι στην τούρτα  η ανάρτηση του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τη σύζυγό του να επιδεικνύει τα “όργια” της χλιδής στις πισίνες της παρακμής, στην υγειά των κορόιδων φυσικά.

Μέσα σε όλα αυτά φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία πληροφορίες για απίστευτες καταστάσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στα βόρεια Προάστια με υπουργούς του Μητσοτάκη να έχουν δώσει αληθινό ρεσιτάλ αλαζονίας τώρα που βρέθηκαν στην εξουσία. Συναντήσεις και “πόλεμος” με αστακούς και συναγρίδες και μέθη από το “νέκταρ” της εξουσίας συμπλήρωσαν το σκηνικό. Την ίδια στιγμή το… μισό υπουργικό συμβούλιο σχεδιάζει – όπως λένε οι γνωρίζοντες – απόβαση, μέσα στο καλοκαίρι, στο πατρικό γνωστού εκδότη για γλέντι που αναμένεται να γράψει… ιστορία, με την παρουσία γνωστού εφοπλιστή, στον οποίο σκέφτονται να απευθυνθούν ως εξής: “νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός”.

Μέσα σε όλα αυτά “γαλάζιος” εκδότης δήλωνε κομπάζοντας στην παρέα του πως θα γίνει (ακόμη πιο) πλούσιος με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ενώ στενός συνεργάτης κορυφαίου υπουργού δήλωνε υπερήφανος για τα πανάκριβα αυτοκίνητά του, ενώ του ετοίμαζαν τις άδειες εισόδου στον χώρο στάθμευσης του υπουργείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε πει τις προηγούμενες ημέρες στους υπουργούς του: “δουλειά, δουλειά, δουλειά”. Εννοούσε μάλλον την επταήμερη εργασία που σκέφτεται να επιβάλει, αλλά αυτή θα ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του θα μπορούν να ξεκουράζονται τα Σαββατοκύριακα τώρα που διαπίστωσαν ότι τα βρήκαν όλα έτοιμα από τους προηγουμενες.

Μείνετε συντονισμένοι. Ο παρακμιακός θίασος του Μητσοτάκη μόλις ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο… Το ξαναγράφουμε: Στην υγεία των κορόιδων.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.