Το βίντεο που διαψεύδει τον κ. Μητσοτάκη

Η συκοφαντική – όπως αποδεικνύεται- επίθεση του κ. Μητσοτάκη κατά της εφημερίδας Δημοκρατια, για ρεπορτάζ που όμως επιβεβαιώθηκε πλήρως, είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο. Ειδικά για έναν πολιτικό που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα. Δυο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν. Ο κύριος Μητσοτάκης να γνώριζε την αλήθεια οπότε προσπάθησε να την αποκρύψει ή – ακόμα χειρότερα- να μην γνώριζε τι συνέβη στην Αμερική. Ελπίζουμε ολόψυχα να είναι η πρώτη περίπτωση διότι στην δεύτερη υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για αυτά που έρχονται.

Εμμονή κατά της «δημοκρατίας» έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εξαπέλυσε μια ακόμα συκοφαντική επίθεση κατά της εφημερίδας -χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει- ισχυριζόμενος ότι…

… «βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία» και χαρακτηρίζοντας «χυδαία επίθεση» το ρεπορτάζ και το σχόλιο της εφημερίδας στο φύλλο της Δευτέρας 24 Ιουνίου, με το οποίο χαρακτήρισε «μέγα λάθος» την εκπροσώπηση της ΝΔ από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Ο κύριος Μητσοτάκης μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η σύζυγός του «δεν εκπροσώπησε κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό της», προσθέτοντας ότι «η ΝΔ δεν είχε επίσημη εκπροσώπηση στην ενθρόνιση του Πατριάρχη», ενώ συμπλήρωσε ότι η παρουσία της κυρίας Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής οφείλεται στην «προσωπική τους γνωριμία». Ωστόσο τα γεγονότα διαψεύδουν τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη, καθώς ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον ενθρονιστήριο λόγο του καλωσόρισε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και αμέσως ανήγγειλε την παρουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη προσφωνώντας την «εκπρόσωπε της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως»! Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε το σχετικό βίντεο από την τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής που αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης ψεύδεται σε βάρος της «δημοκρατίας» όταν υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν εκπροσωπήθηκε από κανένα. Πάνω σ’ αυτό το γεγονός, της προσφώνησης δηλαδή για την κυρία Μητσοτάκη ως «εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» στηρίχτηκε το ρεπορτάζ και το ερώτημα που έθεσε η «δημοκρατία» για το με ποια ιδιότητα η Μαρέβα Μητσοτάκη εκπροσώπησε τη ΝΔ.

 

Παρόλα αυτά στη συνέντευξή του στο «Θέμα fm» ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η γυναίκα του «έχει στοχοποιηθεί συστηματικά και χυδαία από ένα σύστημα εξουσίας» από την ημέρα της εκλογής του στην προεδρία της ΝΔ και κατέληξε: «Επαναλαμβάνω ότι η σύζυγός μου βρέθηκε εκεί προσωπικά, ήταν προσκεκλημένη του νέου Αρχιεπισκόπου και πάντως δεν εκπροσώπησε ούτε εμένα, ούτε τη ΝΔ»!

Η «δημοκρατία» με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε θέτει, στο αυριανό της φύλλο, δέκα συγκεκριμένα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Παράλληλα πρέπει να επισημανθεί ως αστεία η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο κ.  Μητσοτάκης ότι η ΝΔ δεν εκπροσωπήθηκε επειδή τα στελέχη της δεν… προλάβαιναν. Ακόμα και αν ίσχυε αυτή η δικαιολογία θα συνιστούσε θεσμικό ατόπημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.