Η αλήθεια να λέγεται:Ο Χέλμουτ Κολ και οι νάνοι του σήμερα

Οι Μεγάλοι πολιτικοί μένουν στην ιστορία γιατί μπορούν να σκέφτονται, να συνθέτουν και να δημιουργούν το μέλλον. Οι μικροί γιατί ασκούν πολιτική και χρησιμοποιούν την εξουσία που έχουν με χαιρεκακία, κόμπλεξ και αισθάνονται δυνατοί όχι γιατί μπορούν να λύνουν προβλήματα και να δημιουργούν μέλλον και προοπτική για λαούς τους οποίους οι αποφάσεις τους έχουν επίπτωση αλλά με το να επιβάλλουν την άποψή τους με κάθε κόστος.
Ο Χέλμουτ Κολ θα μείνει στην ιστορία ως μέγας Ευρωπαϊστής πολιτικός που επενέβη στην ιστορία και τη δημιούργησε. Δεν είχε ανάγκη να επιβάλει «ηθική» και μέτρα σε κανένα λαό. Δεν είχε ανάγκη να έχει οπαδούς και να δημιουργήσει ομάδες επιρροής. Μπορούσε να λύνει προβλήματα, να ανοίγει δρόμους, να δημιουργεί το μέλλον. Ο πολιτικός της πράγματι Ενωμένης Ευρώπης, της πράγματι Ενωμένης Γερμανίας.
Εν αντιθέσει με τους σημερινούς πολιτικούς της Γερμανίας … που κατηγορούν τους άλλους λαούς για ό, τι δηλαδή οι ίδιοι έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Για διαπλοκή, δηλαδή, για διαφθορά, εξαγορασμό συνειδήσεων, δωροδοκία, κυνισμό και προπαντός ιδιοτελή, χαιρέκακη, εθνικιστική πολιτική σε βάρος των άλλων λαών. Μικροί, κοντόφθαλμοι και στην πραγματικότητα βαθειά ανόητοι πολιτικοί που δημιουργούν προβλήματα αντί να λύσουν μόνο και μόνο για να έχουν την μαζοχιστική ευχαρίστηση ότι μπορούν να επιβάλλονται και να τιμωρούν.
Στην ιστορία – και στη Γερμανική – τέτοιοι πολιτικοί δεν είχαν καλό τέλος … Το μέλλον θα δείξει και για τους σημερινούς .

Δήμος Μαγκλάρας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.