Η απάντηση του Πολάκη για την ποινή φυλάκισης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σχολίασε μέσω Facebook την ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή που του επεβλήθη, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε το 2011 όταν ήταν δήμαρχος Σφακίων, αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Λίγες ώρες αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με νέα του ανάρτηση αφιέρωσε τις παρακάτω μαντινάδες:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Στα δικαστήρια των Χανίων εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση παραβίασης του νόμου 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας, στην οποία καταδικάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης, κατηγορείτο ότι το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου στη θέση Διαλεσκάρι των Σφακίων του νομού Χανιών επέφερε μεταβολή στη θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στην Βουλή τον Απρίλιο του 2016 με το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη.

Πράγματι, στις 16 Ιουνίου 2016, έγινε ψηφοφορία στην Βουλή.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 177 βουλευτές. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη, οι βουλευτές τάχθηκαν με 93 ψήφους υπέρ, 82 κατά και δύο «παρών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.