Σε καρατομήσεις στελεχών της ΝΔ προχωρά ο Μητσοτάκης – Ποιοι μένουν εκτός

Εκτός Νέας Δημοκρατίας θα τεθούν τα στελέχη που θα αποκλίνουν της κεντρικής γραμμής και των αποφάσεων της ηγεσίας του κόμματος. Αυτό αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το μήνυμα του οποίου μεταφέρει τις τελευταίες μέρες σε κάθε «γαλάζιο» στέλεχος ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.
Χαρακτηριστικό είναι πως την πόρτα της εξόδου είδαν δύο στελέχη τα οποία παραπέμφθηκαν µε το ερώτημα της διαγραφής στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού προηγήθηκαν πολύμηνες διαδικασίες και διερεύνηση των συνθηκών.
Η βασική αιτία της παραπομπής τους ήταν, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» οι εκλογές για το Τεχνικό Επιμελητήριο, στις οποίες δεν στήριξαν τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών της Ν.∆. και κατέβηκαν µε άλλους συνδυασμούς. Ταυτόχρονα, κατηγορούνται ότι έδειξαν άμεση ή έμμεση στήριξη σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η στάση αυτή εκλήφθηκε από την Πειραιώς ως επιθυμία εξόδου από το… μαντρί. Ο λόγος για τον Χρόνη Ακριτίδη, πρώην στενό συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, που διετέλεσε αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Ακριτίδης βρέθηκε στο επίκεντρο εσωκομματικών πυρών διότι δεν στήριξε τον Γιώργο Στασινό για πρόεδρο του ΤΕΕ, που είχε τη στήριξη της Ν.∆. και ευρύτερων φιλελεύθερων δυνάμεων, αλλά ήταν πιο κοντά σε επιλογές του Χρήστου Σπίρτζη.
Το άλλο στέλεχος που οδεύει προς διαγραφή είναι ο Αλέξανδρος Λάμπρου, που στήριξε στο Περιφερειακό Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου υποψηφίους ανάμεσα στους οποίους ήταν ο σύζυγος της Όλγας Γεροβασίλη, προκειμένου να εξασφαλίσει και τη δική του εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως επισημαίνουν από την Πειραιώς.

parapolitika

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.