“Αναπτυξιακό σοκ” και αναστροφή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, προτείνει η Φ. Γεννηματά


Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με αναστροφή του παραγωγικού μοντέλου, από το κράτος  επιχειρηματία στον πολίτη  παραγωγό  δημιουργό, επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της ομιλίας της σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γεννηματά, υπογράμμισε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση απαιτείται μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία, μεταξύ κράτους, κοινωνίας και αγοράς, ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ονομάζει Σχέδιο Ελλάδα. Αναφερόμενη στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ, ενώ από το βήμα της εκδήλωσης κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να συμμετέχουν μαζικά στο επικείμενο συνέδριο.

?Απαιτείται ένα σύγχρονο σχέδιο για πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και τη φορολογία που έχουμε ονομάσει ?Σχέδιο Ελλάδα?, είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την Περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. ?Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, το γιγάντιο πρόγραμμα δημοσίων έργων κυρίως για υποδομές, το κράτος ? επιχειρηματίας σε εκτεταμένους τομείς, έχει φθάσει στα όριά της?, επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη να γίνει μετάβαση της οικονομίας από το κράτος ? επιχειρηματία και αποκλειστικό χρηματοδότη της ανάπτυξης στον πολίτη παραγωγό ? δημιουργό και από τις βαριές υποδομές στην παραγωγική ανασυγκρότηση. ?Το σύνθημα να παραμείνουν και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στο τόπο μας, το πιο παραγωγικό κεφάλαιο για τη χώρα και να ενισχυθεί τόσο η νέα επιχειρηματικότητα όσο και οι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι απόλυτη προτεραιότητα. Είναι εθνικός στόχος?, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ?ακατάλληλη? την κυβέρνηση, την κατηγόρησε για ?ανικανότητα? και ?τυχοδιωκτισμό?, είπε ότι έχει ?γαντζωθεί? στην εξουσία και εξέφρασε την άποψη ότι ?είναι μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά?. ?Τα περιβόητα ?αντί – μετρα?, που μας τα παρουσίασαν ως μεγάλη στρατηγική τους επιτυχία, δεν συνδέονται απλώς με το στόχο του 3,5% αλλά με την υπέρβαση του?, τόνισε η κ. Γεννηματά και επέκρινε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της ? όπως είπε – στα ζητήματα της ΔΕΗ, της μείωσης του αφορολογήτου και στις περικοπές των συντάξεων.

Επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές και θα συμφωνήσει με όλες τις εξεταστικές, για λόγους αρχής, όπως είπε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.