Και είναι Αποστασία για τον λόγο που εξηγούμε στην συνέχεια.
Με τον κύριο Θεοδωράκη έχουμε πολυετείς κολοσσιαίες διαφορές. Όταν όμως έχει δίκιο και πέφτει ο ίδιος θύμα μεθόδευσης που καταδικάζουμε, θα το λέμε. Έτσι, όπως υποσχέθηκε, μίλησε με ονοματεπώνυμα για το σχέδιο αποστασίας στο κόμμα του. Και γιατί λέμε αποστασία; Διότι όρος αποστασία έχει μία βασική παράμετρο: Την δράση βουλευτών ενάντια σε πάγιες θέσεις του κόμματος με το οποίο εξελέγη. Όπως παραδείγματος χάριν για το θέμα των Σκοπίων, η θέση του Σταύρου Θεοδωράκη εδώ και μια δεκαετία ήταν παλιά και ξεκάθαρη. Διαφωνούμε, την έχουμε πολεμήσει, αλλά αυτή ήταν η θέση του. Και την κράτησε πάρα το ότι αυτό του στοίχισε την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και είναι ντροπή για την δημοκρατία μία κοινοβουλευτική ομάδα να διαλύεται όταν έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό ακριβώς για τον λόγο που κάποιοι επέλεξαν να την διαλύσουν. Δεν είναι χτύπημα στο Ποτάμι λοιπόν αλλά στη Δημοκρατία.
Διότι για παράδειγμα εάν συμβεί και διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, θα έχουμε ακριβώς την ίδια εξέλιξη από την αντίθετη πλευρά. Μία κοινοβουλευτική ομάδα να διαλύεται ενώ το κόμμα σεβάστηκε την δέσμευση με την οποία μπήκε στο κοινοβούλιο. Δηλαδή τη μη εκχώρηση του όρου Μακεδονία.
Όχι λοιπόν «δημοκρατία» όποτε μας βολεύει.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Ποταμιού.
«Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης. Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.
Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα.
Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.
«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν, κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;
Υστερόγραφα:
1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.
2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον»