Αινιγματική δήλωση Βούτση: Οι συσχετισμοί στη Βουλή είναι προσώρας… – ΒΙΝΤΕΟ

“Μετά την παρέμβαση του κ. Βενιζέλου ο οποίος στα περισσότερα από όσα είπε έχει δίκιο γιατί είναι τα αυτονόητα, είναι σαφές ότι υπάρχει μια προδιάθεση δημιουργίας εκκρεμότητας κοινοβουλευτικής στο διηνεκές, ενδεχομένως και για προσανατολισμό από άλλα ζητήματα” τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στη βουλή.

“Από κανέναν δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως η κυβέρνηση κατά το Σύνταγμα μόνο μετά από πρόταση δυσπιστίας και σχετικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι πλέον στη θέση της. Αυτό δεν επιχειρήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, αντίθετα υπάρχουν δύο ψηφοφορίες για πρόταση εμπιστοσύνης, ουσίας η πρώτη, τύποις η δεύτερη, δηλαδή του προϋπολογισμού, και υπάρχει και η σχετική επί του πολύ κρίσιμου θέματος που προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Άρα τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει και δεν βοηθά το πολιτικό σύστημα μαζί με άλλες ρητορικές ακρότητες για τα τρέχοντα και για τα διακυβεύματα των πολιτικών θεμάτων να υπάρχει ένα θολό τοπίο για τη λειτουργία της βουλής. Δεν βοηθά αυτό” πρόσθεσε.

“Στη χθεσινή διαδικασία δεν θα μπορούσε να διαπιστωθεί ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα εάν δεν ανέκυπτε. Όταν ανέκυψε το πρόβλημα έγινε η εφαρμογή του σχετικού άρθρου. Κατά τα άλλα είναι φανερό πως αν συνεχίσει – διότι προσώρας είναι αυτή η σύνθεση της βουλής – το συγκεκριμένο αριθμητικό δεδομένο τα νομοσχέδια θα έρχονται προς ψήφιση με ονομαστική ψηφοφορία, διότι προφανώς από τους 16 – ή δεν ξέρω πόσους αύριο, λιγότερους ή περισσότερους – ανεξάρτητους βουλευτές, δεν είναι δυνατόν ο καθένας από αυτούς να συμμετέχει στην πρακτική που ακολουθούσε η βουλή. Εφόσον δεν μπορούμε να είμαστε σε αυτή τη φάση, θα γίνεται μια προσυνεννόηση είτε στη Διάσκεψη των Προέδρων είτε στις επιτροπές για ποια νομοσχέδια ενδεχομένως δεν υπάρχει μια κατάφαση που να είναι πέραν κάθε αμφισβητήσεως και θα γίνονται είτε μια φορά την εβδομάδα είτε όποτε χρειάζονται ονομαστικές ψηφοφορίες. Πιστεύω πως είναι μια καινούργια πρακτική που όμως δεν έχει μέσα της την ένταση της αμφισβήτησης, με πολλαπλούς τρόπους το ότι η σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται απολύτως στην πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου” τόνισε ο κ. Βούτσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.