Οι Ευρωεκλογές φέρνουν το «τέλος» για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όπως τα γνωρίζαμε

Οι Ευρωεκλογές φέρνουν το «τέλος» για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα καθώς η εκλογική τους αποτυχία να σταθούν από μόνα τους έναντι της ΝΔ δημιουργεί την ανάγκη για έναν ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς. 

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται και οι κατάλληλες ηγεσίες.

Αυτό που αποκαλύφθηκε μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι πως οι περισσότεροι μέσα στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν το Νίκο Ανδρουλάκη υπεύθυνο για την καθίζηση του κόμματος στις Ευρωεκλογές και θέλουν να αποχωρήσει από την ηγεσία.

Ακόμα και ιστορικά στελέχη που έχουν στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έφτασαν σε σημείο να τον εγκαταλείψουν και να δηλώσουν ότι με αυτόν το κόμμα δεν έχει καμία ελπίδα να προχωρήσει στο μέλλον.

Όλοι θεωρούν ότι το κόμμα πρέπει να οδηγηθεί σε κάλπες γύρω στον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη.

Ο Χάρης Δούκας που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις αρκετών μεγάλων στελεχών και ειδικά του Γιώργου Παπανδρέου σε παρουσίαση βιβλίου που είχε πάει, δήλωσε ξανά παρών και έτοιμος να συγκρουστεί με τον Ανδρουλάκη για την ηγεσία.

Οι μόνοι που υποστήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ο Δημήτρης Μάντζος και ο Θανάσης Γκλαβίνας, που θεωρούνται στενοί του συνεργάτες.

Όμως, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος γραμματέας του κόμματος επέλεξε να μην σταθεί δίπλα στον πρόεδρό του

Άλλωστε, ο Σπυρόπουλος δεν εξελέγη ευρωβουλευτής παρόλο που είχε πάρει υποσχετική από τον Ανδρουλάκη ότι θα βοηθηθεί από τον μηχανισμό του.

Στην συνεδρίαση ακούστηκαν κατηγορίες ότι δεν άφηνε στελέχη να μιλήσουν σε όργανα ενώ οι κατηγορίες Ανδρουλάκη ότι ενεργούν με εντολή του Μητσοτάκη εκνεύρισαν πολλούς καθώς είδαν προσπάθεια του Ανδρουλάκη να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς για να αποφύγει τις ευθύνες του για το κάκιστο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ θα πάει για εκλογές, δεν υπάρχει δυνατότητα να ακολουθηθεί το καταστατικό για εκλογή αρχηγού το 2025 διότι με τέτοια εσωστρέφεια όσο περνάει ο καιρός το ΠΑΣΟΚ θα βυθίζεται και δημοσκοπικά.

Οι εκλογές θα γίνουν λογικά τον Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης τότε το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να διασπαστεί.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ευρύτερου χώρου συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα που δημιουργούν αρνητικούς συνειρμούς στο υποσυνείδητο των πολιτών οι οποίοι θέλουν επειγόντως να υπάρξει επιτέλους ένα ενιαίο πολιτικό «αντίβαρο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι οριακά.

Ο Κασσελάκης έχει αποφασίσει πογκρόμ απολύσεων-διαγραφών από το κόμμα.

Ξεκίνησε με τους Τεμπονέρα, Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Τσίπρα, θα συνεχίσει με τους Ζαχαριάδη, Σπίρτζη και τον Γιάννη Ραγκούση και μπορεί να φτάσει και σε άλλους που έχουν αρχίσει να τον αμφισβητούν ανοικτά.

Ένα είναι σίγουρο: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τις σημερινές τους μορφές έχουν «τελειώσει» για τους πολίτες.

Οι ψηφοφόροι θέλουν έναν νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς για να διεκδικήσει την εξουσία.

Η εποχή του «ο καθένας έχει το δικό του πολιτικό μαγαζί» έχει παρέλθει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.