Μητσοτάκης: Νέο αυστηρό μήνυμα στην Βόρεια Μακεδονία – «Όταν τραβά κανείς το σχοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος να σπάσει»

Νέο μήνυμα στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βόρεια Μακεδονία, όπου συνεχίζονται οι προκλήσεις με το όνομα.

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «όταν τραβά κανείς το σχοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει».

«Και αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη», σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει ότι  «ο δρόμος περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

«Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με την Τουρκία»

«Είχα πει πριν από δύο χρόνια ότι “σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις”. Και σε αυτόν τον δρόμο έχει προσέλθει τώρα και ο κ. Ερντογάν», τονίζει σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία.

Σημειώνει ότι «τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα» και ότι «λύση – πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

«Και επειδή σε Ελλάδα και Τουρκία κάποιοι τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών. Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους τούρκους επισκέπτες. Δείτε επίσης τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο. Αντιπαράθεση ή προσπάθεια συνύπαρξης με τον γείτονάς μας όταν λίγο πιο κάτω η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος;», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.