Βελόπουλος: Όσοι αισχροκερδούν να πηγαίνουν για κακούργημα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και την επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είδαμε την απάντηση της κυρίας Ούρσουλας φον ντερ Λάϊεν, αλλά μείωση των τιμών δεν είδαμε. Μας έλεγε δηλαδή ο πρωθυπουργός ότι έκανε παρέμβαση και θα πέσουν οι τιμές. Όσο ο πρωθυπουργός βοηθάει τα καρτέλ και τα σούπερ μάρκετ, όσο βοηθάει τους λαθρεμπόρους πετρελαίου στα καύσιμα, όσο βοηθάει στην ακρίβεια των καυσίμων, τόσο οι τιμές θα ανεβαίνουν», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης διερωτήθηκε αν «θέλει ο πρωθυπουργός να κάνει έστω ένα βήμα τώρα για να σταματήσει η ακρίβεια;» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να επαναφέρει ως ποινικό αδίκημα την αισχροκέρδεια, που αφαίρεσε αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, όσοι αισχροκερδούν να πηγαίνουν για κακούργημα, όχι για πλημμέλημα».

Απαράδεκτη η εμπλοκή του Υπερταμείου των δανειστών σε θέματα Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της χώρας

Την ίδια στιγμή όξυνε την αντιπαράθεση κατά της κυβέρνησης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις διατάξεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η Ελληνική Λύση υπερψηφίζει τις θετικές διατάξεις, που περιέχονται στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αφορούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καταψηφίζει όμως την συμμετοχή του Υπερταμείου των Δανειστών στην Εθνική μας Άμυνα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτη η εμπλοκή του Υπερταμείου των Δανειστών σε θέματα Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της χώρας».

Παράλληλα, η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ψηφίζεται σήμερα, με τίτλο: ‘Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις’, προβλέπεται η σύσταση ΝΠΙΔ και ειδικότερα Ανώνυμης Εταιρείας, με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας ΕΛΚΑΚ», στο κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο κατά 67% και το Υπερταμείο των δανειστών κατά 33%, με προοπτική να μειωθεί η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο 51% και το υπόλοιπο 49% να περάσει σε άγνωστα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να γίνει δεκτό».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.