Κατέθεσε τρία νομοσχέδια για τα μνημόνια με τα Σκόπια ο Συριζα

Με τη μορφή τριών διαφορετικών προτάσεων νόμου κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια.

Ανεβάζει την πίεση η αξιωματική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πυρά: από τη μία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που πιέζει να κυρωθούν, από την άλλη η Ελληνική Λύση με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος σήμερα έσκισε τη Συμφωνία των Πρεσπών!

«Η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τα Σκοπια, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι επιτακτική ανάγκη εθνικού συμφέροντος», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Σημειώνεται ότι τα μνημόνια κατατέθηκαν ως προτάσεις νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο που είχαν κατατεθεί τον Σεπτέμβριο 2020 από τους τότε υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα 3 μνημόνια αφορούν στην ενταξιακή πορεία στην ΕΕ της συγκεκριμένης χώρας, στην οικονομική συνεργασία της Ελλάδας, μαζί της και στον έλεγχο του FIR Σκοπίων.

«Οι κυβερνήσεις του κυρίου Μητσοτάκη αρνούνται συστηματικά εδώ και 5 χρόνια την προώθηση και εμβάθυνση της συμφωνίας των Πρεσπών. Μιας συμφωνίας που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον, αλλά και την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων», επεσήμανε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Αντί να προωθεί τη Συμφωνία, ο Κ. Μητσοτάκης προτάσσει την τήρηση των ισορροπιών στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος και την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων. Όμως η καθυστέρηση κύρωσης των τριών μνημονίων συνεργασίας, σηματοδοτεί μία επικίνδυνη οπισθοδρόμηση, βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας και μάλιστα σε μια περίοδο που το διεθνές περιβάλλον καθίσταται αβέβαιο. Τροφοδοτεί την ένταση, την παραποίηση της αλήθειας και της ιστορίας και τις αλυτρωτικές φωνές, ακόμα και τα σχέδια άλλων δυνάμεων στα βόρεια σύνορά μας».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος προχώρησε σε μια αδιανόητη αποκάλυψη γύρω από την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, για τον ρόλο του Γ. Γεραπετρίτη: Γαπετρίτης είχε λεπτομερή εικόνα μέσω του Νομικού Γραφείου που είχε αναλάβει την επεξεργασία των κειμένων! Με τη σειρά του ο Γεραπετρίτης κρατούσε διαρκώς ενήμερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη»! αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.