Οι Ευρωεκλογές δείχνουν πρωτιά για το κόμμα της Μ.Λεπέν στη Γαλλία: «Ο Ε.Μακρόν να αναλάβει τις ευθύνες του και να προκηρύξει εκλογές»

Μεγάλη πρωτιά πέτυχε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν συζητήσεις για πρόωρες εκλογές καθώς οι Γάλλοι δείχνουν τάσεις αποστροφής από τα “πειράματα” του Ε.Μακρόν.

Με τις δημοσκοπήσεις να την εμφανίζουν αναμφίβολα πρώτη πολιτική δύναμη στις επερχόμενες ευρωεκλογές η γαλλική δεξιά με ηγέτιδα τη Μαρίν Λεπέν θέτει ζήτημα διάλυσης της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.

Η Μαρίν Λεπέν, μιλώντας την Τετάρτη σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα της έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σημειώνεται ότι η τελευταία «κυλιόμενη» έρευνα του Ifop-Fiducial που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον 29χρονο Ζορντάν Μπαρντελά λαμβάνει το 32,5% των προθέσεων ψήφου και βρίσκεται 15 μονάδες μπροστά από την παράταξη Μακρόν.

«Από τη στιγμή, που ο πρόεδρος Μακρόν υποστεί εκλογική ήττα θα πρέπει να προχωρήσει στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης ούτως ώστε αυτή που θα προκύψει να αντανακλά τη βούληση του γαλλικού λαού», ανέφερε η Λεπέν.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ζ.Μπαρντελά, ο οποίος δήλωσε πως «όταν έχουμε 10 με 15 μονάδες διαφορά από το πρώτο κόμμα, υπάρχει πρόβλημα, όχι νομιμότητας, αλλά αξιοπιστίας για την προεδρική πλειοψηφία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ευρωεκλογές είναι η μόνη ευκαιρία της πενταετούς προεδρικής θητείας, που επιτρέπει στους Γάλλους να εκφραστούν για την κυβερνητική πολιτική, να ακουστεί ο θυμός τους και επομένως να ορίσουν το πολιτικό κίνημα, που θα είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία της εναλλαγής».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.