Δημογραφικό: Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες πρότεινε η ΟΝΝΕΔ

Η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική και πρότεινε την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως ένα μέτρο ενίσχυσης της οικογένειας και αναστροφής του χαμηλού δείκτη γεννητικότητας της χώρας.

«Είναι ένας τρόπος το κράτος να επιβραβεύει όσους γονείς αποκτούν τρίτο παιδί, παρέχοντας τους κίνητρα όπως μείωση του τεκμηρίου κατά 50% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, αυξημένη μοριοδότηση σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τις μετεγγραφές φοιτητών, απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης στα 6θέσια Ι.Χ. και προστασία από απολύσεις», τονίζει η ΟΝΝΕΔ.

Επιπλέον, ανάμεσα σε μια σειρά προτάσεων, πρότεινε την προσθήκη όλων των βρεφικών και παιδικών προϊόντων στον υπερχαμηλό φορολογικό συντελεστή (6%), διευκολύνσεις σε νέους γονείς με τη θέσπιση μέτρων όπως η 4ήμερη εργασία ή η «υποχρεωτική» τηλεργασία, τη δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης και αίτησης στεγαστικών προγραμμάτων προς τους πολίτες.

Με τις παραπάνω προτάσεις επιδιώκει να συμβάλλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τις συνέπειες του δημογραφικού και του στεγαστικού ζητήματος.

Σημειώνει επίσης ότι ακόμη ένα βήμα, προς αυτήν την κατεύθυνση, έγινε σήμερα, με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας parentalbenefits.dypa.gov.gr, μέσω της οποίας χορηγείται για πρώτη φορά επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες, ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.