Φρέντι Μπελέρης: Δικαιούται έφεση εντός 15 ημερών – Ενδέχεται να μείνει στην φυλακή ακόμα κι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής

Εκδόθηκε και επισήμως η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας κατά της διαφθοράς (SPAK) για την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάζεται σε 2 χρόνια φυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Η εξέλιξη αυτή, παρότι ενέχει τυπικό χαρακτήρα, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με την υπεράσπιση του κ. Μπελέρη να δικαιούται σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο να καταθέσει έφεση εντός 15 ημερών. Η έφεση θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά Μπελέρη αναμένεται να καταθέσει την έφεση ακόμα και εντός της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι αν η ποινή παραμείνει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο κ. Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φίερι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

Ένα άλλο ζήτημα αποτελεί το πότε θα οριστεί η δικάσιμος της έφεσης. Οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι η συνεδρίαση του Δικαστηρίου θα μπορούσε να γίνει στο διάστημα μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Αν πάντως δεν μειωθεί η ποινή και αν ο Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το εξαιρετικό παράδοξο, ο ίδιος να είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, να είναι εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου, αλλά να παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

«Ο Φρέντι Μπελέρης είναι ένας άνθρωπος που συμβολίζει τον αγώνα για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην υπόθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.