Καραμανλής: Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες – Δεν ήταν εύκολη υπόθεση να ξαναβάλω υποψηφιότητα

Μία ημέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν βουλευτής, η διαδικασία υπάγεται στο άρθρο 86. Αν υπάρξει κατηγορητήριο να το δούμε και είμαι στη διάθεση όλων των Αρχών. Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες» ανέφερε ο πρώην υπουργός Μεταφορών στον ΣΚΑΙ.

«Έχω δώσει εξηγήσεις για την 717. Κατηγορούμαι για αντιφατικά πράγματα. Η τηλεδιοίκηση είναι ένα σύστημα που πρέπει να είναι έτοιμο το 2030. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή οδηγία. Η σύμβαση παρελήφθη διαλυμένη και αυτή με χίλια ζόρια καταφέραμε να την τελειώσουμε, δυστυχώς τρεις μήνες μετά το δυστύχημα. Κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να πει αν θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει ότι έπρεπε να την καταγγείλουμε. Εγώ έπρεπε ή να την τρέξω ή να τη διαλύσω. Έρχονται μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μου λένε ότι εμείς ευθυνόμαστε που δεν τελείωσε η σύμβαση».

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι «σκύβω με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και στους συγγενείς τους. Απόλυτος σεβασμός είναι να απέχουμε συνειδητά. Σεβασμός είναι να μην κάνουμε συνειδητή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».

«Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα είναι στις ανακριτικές Αρχές» τόνισε και συμπλήρωσε: « Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό παραιτήθηκα αμέσως».

Σε άλλο σημείο ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «δεν ήταν εύκολη απόφαση να ξαναβάλω υποψηφιότητα. Εγώ μπήκα στην πολιτική στα 40 μου όχι στα 20 μου χρόνια. Ακούω τις αντιδράσεις αλλά είμαστε σε μια Δημοκρατία. Στο τέλος οι πολίτες αποφασίζουν».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.