Καταγγελία από Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη

Ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο δυστύχημα των Τεμπών, ήταν «προσωπικός γνωστός του Πρωθυπουργού και εθελοντής στο γραφείο του», κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δεύτερη παρέμβασή της, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κυβερνητικές ενέργειες συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, από τις πρώτες ώρες. «Ο κύριος Πρωθυπουργός στις 9 Μαρτίου 2023, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, κύριε Βορίδη, στο οποίο και εσείς συμμετέχετε, είπε: “Προσωπικά, ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους, το βράδυ του δυστυχήματος αισθάνθηκα αυτό που πιστεύω ότι αισθανθήκατε κι εσείς και αισθάνθηκαν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες: Οργή και ντροπή”. Στις 9 Μαρτίου, εννέα μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών, ο κ. Μητσοτάκης έδινε διαβεβαιώσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο πανελλήνιο ότι έχει ακούσει τους διαλόγους το βράδυ του εγκλήματος. Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη, στη συνέντευξη αυτήν την οργανωμένη που έδωσε λίγο πριν ξεχυθείτε σε προεκλογικές εκστρατείες, είπε: “Τι περιείχε το εμπορικό τρένο;” τον ρωτάει ο κ. Θεοδωράκης, “Δηλαδή, η μεγάλη φωτιά είχε σχέση με την ουσία, με τα υλικά, που μετέφερε;” και ο κ. Μητσοτάκης απαντά: “Καμία. Το γνωρίζουμε αυτό πια με βεβαιότητα. Γνωρίζουμε ακριβώς τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο“», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνέχισε λέγοντας: «Από πού τα γνώριζε αυτά ο κ. Μητσοτάκης; Με ποιους είχε επικοινωνήσει και γνώριζε με βεβαιότητα; Ποια εξήγηση δίδεται για το γεγονός ότι ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας ήταν προσωπικός γνωστός του Πρωθυπουργού και εθελοντής στο γραφείο του, όπως έχετε εσείς οι ίδιοι δώσει στη δημοσιότητα… Ο κ. Μητσοτάκης τότε έλεγε, “δεν θα είναι η Ελλάδα η χώρα του μπλάνκο”. Και είναι, όχι απλώς η χώρα του μπλάνκο, είναι η χώρα του μπαζώματος, για το οποίο δεν μας είπατε ποιος ενέκρινε τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εγκρίθηκαν για το μπάζωμα… Οι μονταζιέρες, τα διοχετευμένα βίντεο και ηχητικά και η προσπάθεια ελέγχου της κοινής γνώμης είναι γνωστή σε εσάς και στις κυβερνήσεις σας πρακτική».

Δείτε το βίντεο με την δεύτερη παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.