Ο Ζελένσκι καλεί τον Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του – Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Τι ανέφερε ο Ζελένσκι

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα X στην οποία ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνάς μας», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.