Ασημακοπούλου: Πάνω από 30 αγωγές για τη διαρροή email – Τι καταγγέλλει μάρτυρας

Πάνω από 30 αγωγές κατατέθηκαν σε βάρος του Δημοσίου, για την υπόθεση αποστολής email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους Έλληνες.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εστάλησαν μεταξύ των δύο εκλογικών διαδικασιών το 2023. Στον ΑΝΤ1, μίλησε ο δικηγόρος των αποδήμων που προχώρησαν σε αγωγές, καθώς και ένας από τους παραλήπτες της αλληλογραφίας.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Πέτσας εργάζεται στο Λονδίνο, ως αναλυτής δεδομένων με εκπαίδευση πάνω στην προστασία προσωπικών δεδομένων. Όταν έλαβε εκείνο το email από την κα Ασημακοπούλου, και διαπίστωσε πως κι άλλοι γνωστοί του το έλαβαν, συνειδητοποίησε την διάσταση του προβλήματος.

«Στις 01/03 έλαβα ένα email, ήταν μεγάλη έκπληξη… Εγώ έκανα αίτηση τον Απρίλιο του 2023 για να μεταφερθώ στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού για να μπορώ να ψηφίσω από την Αγγλία στις βουλευτικές εκλογές. Έχω μιλήσει με πάνω από 200 άτομα τις τελευταίες εβδομάδες, είναι η αλήθεια» λέει ο ίδιος στον ΑΝΤ1.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί κάποιους απόδημους Έλληνες που κατέθεσαν αγωγή, Βασίλης Σωτηρόπουλος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ‘’Καλημέρα Ελλάδα’’ σχετικά με την διαρροή email από το υπουργείο Εσωτερικών. Χθες κατατέθηκε η πρώτη αγωγή και ο ίδιος λέει πως ήδη έχουν κατατεθεί άλλες 30.

«Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες 30 αγωγές. Για την παράβαση από το υπουργείο εξωτερικών που δεν προστάτευσε τα δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές. Στρέφονται κατά του ελληνικού δημοσίου όχι κατά προσώπων. Ζητάνε αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο. Ταυτόχρονα έχουμε και εξώδικα προς την κυρία Ασημακοπούλου για ποιον λόγο είχε τα στοιχεία αυτά, πρέπει να πάρουμε απαντήσεις».

Σχετικά με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ο κύριος Σωτηρόπουλος απάντησε: «Εάν δούμε ότι ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη θα παρασταθούν αυτοί οι άνθρωποι για υποστήριξη της κατηγορίας».

Οι αγωγές έχουν γίνει από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023 όμως υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες.

«Ήταν στις λίστες του 23 και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του 23».

Συνέχισε λέγοντας «το email είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το e mail τους από την κυρία Ασημακοπούλου».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.