Κόντρα υπουργείου Υγείας – φαρμακοποιών για τη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα

Φουντώνει η κόντρα φαρμακοποιώνυπουργείου Υγείας, με τους πρώτους να επιμένουν ότι το νέο Δελτίο Τιμών έχει αυξήσει πολύ τη συμμετοχή του ασθενή στα φάρμακα, ενώ ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης απαντά ότι δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων.

 

Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμένει ότι για γενόσημο φάρμακο που πριν το Δελτίο Τιμών ο ασφαλισμένος πλήρωνε 1 ευρώ, τώρα πληρώνει 50,18. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κωνσταντίνος Λουράντος ζητά από τον υπουργό να εξηγήσει πού οφείλεται η αύξηση σε συνταγή ασφαλισμένου για το ίδιο γενόσημο με ίδια διάγνωση.

Από την άλλη, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή επεσήμανε ότι έχουν αλλάξει οι όροι αποζημίωσης για τα γενόσημα, αλλά δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων. Όπως είπε, η επιβάρυνση υπάρχει για όσους δεν δέχονται να πάρουν το φθηνότερο γενόσημο. Ο ΕΟΠΥΥ, όπως εξήγησε, αποζημιώνει το φθηνότερο γενόσημο 100%. Ο φαρμακοποιός πρέπει να ενημερώνει τον ασθενή ότι έχει 10 επιλογές με βάση τη δραστική ουσία. Αν ο ασθενής επιλέξει να πάρει πιο ακριβό φάρμακο θα επιβαρυνθεί τη διαφορά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.