Επικίνδυνα παιχνίδια της Νέας Αριστεράς με τα εθνικά θέματα

Μπορεί το κομματίδιο της Νέας Αριστεράς να μην ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις, αυτό όμως δε σημαίνει πως η δράση του μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψηφοφορία για τους γάμους ομοφυλοφίλων. Εκεί, αρκετά στελέχη της Νέας Αριστεράς, κατακεραύνωσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία επειδή τοποθετήθηκε κατά του νομοσχεδίου.

Όταν όμως οι μουσουλμάνοι βουλευτές του κόμματος αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, οι δήθεν «ζηλωτές» της Αριστεράς, σιώπησαν.

Τώρα, ενημερωνόμαστε ότι ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», που φυσικά δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία. Ένα άνευ προηγουμένου, αντεθνικό ατόπημα!

Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει κάποιος τον κύριο Χαρίτση εάν γνωρίζει τους ανελέητους διωγμούς που υφίσταται η αριστερά στην Τουρκία. Η ίδια Τουρκία που φαίνεται ότι αγκαλιάζει με πάθος την Νέα Αριστερά της Ελλάδος…

Ο Αλέξης Χαρίτσης σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ δεσμευθηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον τοπικό βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπεκ για την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου.

Οσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές πάντως και οσο τα ποσοστά της Νέας Αριστεράς παραμένουν σε χαμηλή «πτήση» ο πειρασμός για να κερδίσει η Νεα Αριστερά την μειονοτική ψήφο είναι μεγάλος καθώς όχι τυχαία οι δυο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσχωρήσει στην Νεα Αριστερά. Βεβαίως το μεγάλο πρόβλημα για έναν τέτοιο σχεδιασμό είναι το ιδιο το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ το οποίο στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα και στην Ξάνθη και στην Ροδόπη αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα εμφανισθεί και παλι στις Ευρωεκλογές ή θα δοκιμάσει να εκλέξει δικό του υποψήφιο μέσα από τις γραμμές κάποιου, «πρόθυμου» για την συναλλαγή αυτή, κόμματος.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Ο σημερινός τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης του Πρώτου Θέματος για δήθεν συνάντηση του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συνάντηση.

Ο κύριος Χαριτσης επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης όπου τον υποδέχτηκαν και συνάντησε την διεύθυνση του σχολείου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η σχολική εφορεία. Για την επίσκεψη μάλιστα είχε ληφθεί η σχετική άδεια από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων.

Ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σχολείο που έχει σημαντικά προβλήματα, τα οποία υπογραμμίζουν τις καταστροφικές επιλογές της ελληνικής πολιτείας σε μια ευαίσθητη περιοχή. Προβλήματα που αναδείχθηκαν στην επίσκεψη του Αλέξη Χαριτση.Η υποβάθμιση του δικαιώματος όλων των Ελλήνων πολιτών σε αξιοπρεπή εκπαίδευση, επιτείνει τους διαχωρισμούς και τροφοδοτεί ακραίες φωνές. Ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής είναι η κατοχύρωση της ισονομίας και της ισοπολιτείας όλων των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος και αυτοπροσδιορισμού

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.