Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα με το βλέμμα στην αυριανή συνάντηση με Μητσοτάκη – Μέτρο «έκπληξη» στο τραπέζι του διαλόγου

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και πραγματοποιούν συμβολικές διαμαρτυρίες, διαμηνύοντας ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ότι προτίθενται να κάνουν «απόβαση» με τα τρακτέρ στην Αθήνα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα. Έξω από την Καρδίτσα οι αγρότες έχυσαν γάλα πάνω σε ζωοτροφές, διαμαρτυρόμενοι για το κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους. «Απαιτούμε άμεση λύση, δεν προσερχόμαστε στον διάλογο για φωτογραφία με τον πρωθυπουργό και καφέ», ανέφερε αγρότης στην ΕΡΤ. Συμβολική συγκέντρωση έκαναν και στο τελωνείο των Ευζώνων. Μετά τη συνάντηση με το πρωθυπουργό οι αγρότες θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία ότι οι διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα αποδώσουν καρπούς.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (13/2) με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, στη μία το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

«Εμείς διαβάσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών. Έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Υπενθυμίζω και τη στήριξη στο ρεύμα. Οπότε θα γίνει, νομίζω, ένας ουσιαστικός διάλογος αύριο. Είμαστε αισιόδοξοι… Η αισιοδοξία μας προκύπτει από το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται ο αγροτικός κόσμος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ότι έχει απέναντί του μια κυβέρνηση που έχει προχωρήσει σε πράξεις, δεν μένει μόνο στα λόγια, όπως έμεναν, ενδεχομένως, κάποιες άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η κυβέρνηση πρότεινε άμεσα λύσεις στον αγροτικό κόσμο και με τη συνέχιση του διαλόγου θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα εκτίμησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στη βουλή. «Όσο και να προσπαθείτε να το αποδημήσετε η ΝΔ είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη με έρεισμα στους αγρότες. Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό κάθε αγρότη και κτηνοτρόφου. Ετοιμάζουμε 7 νέα νομοθετήματα. Μέσα στο 24. Περιμένετε να δείτε ολοκληρωμένο το όραμα μας πριν προβείτε σε άτοπη κριτική που θα σας εκθέσει», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.