Δυνατή Ελλάδα

Ξεμπρόστιασε τον Μαρινάκη για τον δείκτη ανεργίας ο Γαβρήλος του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλα πανηγύρια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για τον δείκτη ανεργίας για τον Δεκέμβριο 2023, που τον εμφάνισαν να έχει πέσει στο 9,2% από 11,7% τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Στον Μαρινάκη απάντησε ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος αναφέροντας ότι «η ΝΔ προσπαθεί να κάνει πολιτική με θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή και εκ περιτροπής εργασίας, με μισθούς ψίχουλα, με ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, με εργολαβικούς εργάτες, με ανθρώπους να δουλεύουν 24/7 και με απανωτές νομοθετικές αλλαγές που ακυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και αφήνουν ανοχύρωτο τους εργαζόμενους, ιδίως τους νέους, σε κάθε καπρίτσιο των εργοδοτών».

Για την πτώση της ανεργίας σχολίασε ακόμη ότι «μάλλον θα “χάλαγε” το success story της κυβέρνησης για τα εργασιακά, αν ο κ. εκπρόσωπος συνόδευε τις ανακοινώσεις του με το γεγονός ότι το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ, περίπου το 50% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης, με μισθούς από 300-400 ευρώ τον μήνα».

Αναφέρει επίσης: «Κάθε υπόσχεση περί αυξήσεων των μισθών, όπως επανέλαβε πάλι σήμερα ο κ. Μαρινάκης, φαντάζει κοροϊδία για το σύνολο της κοινωνίας, αφού όλοι πια γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αισχροκέρδεια. Μια κυβέρνηση που φέρει στο σύνολό της την ευθύνη για την φτωχοποίηση των εργαζομένων και για την εκτίναξη του κόστους ζωής».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο κόσμος της Εργασίας χρειάζεται σταθερό πλαίσιο προστασίας, ενώ όσοι βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας χρειάζονται μόνιμες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές, ώστε να μπορούν να ζήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους».

Τονίζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτές είναι «οι πραγματικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας που θα γίνουν πραγματικότητα με μιαν άλλη κυβέρνηση, σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των ασθενέστερων στρωμάτων, των νέων, των ανέργων, των γυναικών και των συνταξιούχων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.