Δυνατή Ελλάδα

Βορίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν μου ζήτησε ο πρωθυπουργός να παραιτηθώ – Γιατί επιλέγει την αποχή

Στην κριτική που δέχεται για το γεγονός ότι δεν παραιτείται των καθηκόντων του απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει επιλέξει να απέχει από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης στον ΣΚΑΙ, «είχα πει από την αρχή ότι δεν θα ψηφίσω τη διάταξη. Έχω ηθική και πολιτική υποχρέωση με τη στάση μου να μην τραυματίσω την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του δεν έθεσε κομματική πειθαρχία και είπε ότι θεωρεί αξιοπρεπή στάση την αποχή. Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα από τον πρωθυπουργό διότι καταλαβαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα με αυτό το θέμα και το αφήνει στη συνείδηση, αλλά ταυτόχρονα κάνει μία σύσταση όσοι διαφωνούν να επιλέξουν την αποχή. Δεν μπορώ να μην ακούσω αυτή τη σύσταση και εξαιτίας της σχέσης που έχω και εξαιτίας του αξιώματός μου».

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι «ακούστηκε στον δημόσιο διάλογο ότι πρέπει να παραιτηθώ. Ωστόσο ο πρωθυπουργός καθορίζει τις εξελίξεις και δεν μου έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα».

Σε ερώτηση για το εάν και ο ίδιος έκανε ένα βήμα πίσω με την επιλογή της αποχής, ο κ. Βορίδης απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος έκανε μία ηθική επιλογή σταθμίζοντας το νομοσχέδιο με το συνολικό έργο της κυβέρνησης.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη συζήτηση έχει διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις εντός της ΝΔ. Είναι ένα σημαντικό θέμα και υπάρχει μία σημαντική απόκλιση στο ζήτημα αυτό.  Πρέπει να δικαιολογήσω τη θέση μου διότι είμαι υπουργός Επικρατείας, άνευ χαρτοφυλακίου, δηλαδή υπουργός στον πρωθυπουργό, άρα η σχέση μου με τον πρωθυπουργό είναι μία στενή πολιτική σχέση. Επομένως δημιουργεί μία ανάγκη πρόσθετης αιτιολόγησης το να μην στηρίζει ο υπουργός Επικρατείας απόφαση της κυβέρνησης».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.