Δυνατή Ελλάδα

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίζει να στέλνει βοήθεια στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό, Δημήτριο Χούπη, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε για την Ουκρανία υπό τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού, υπερασπίζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια Τηλεδιάσκεψης (VTC) της Ομάδας Επαφής για την Άμυνας στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, κ. Lloyd Austin. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, Υπουργοί Άμυνας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Κατά την παρέμβαση του ο Έλληνας Υπουργός τόνισε την σταθερή θέση αρχής της Ελλάδας για τη στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας έναντι της ρωσικής εισβολής, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.