Δυνατή Ελλάδα

ΚΚΕ: Σταγόνα στον ωκεανό οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης

“Οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανασφάλειας που βιώνουν οι νέες μητέρες, συνολικά τα νέα ζευγάρια, με τα κύματα της ακρίβειας, ακόμη και σε βασικά είδη φροντίδας του παιδιού, όπως το βρεφικό γάλα και άλλα, με την εμπορευματοποίηση της μαιευτικής περίθαλψης (προγεννητικός έλεγχος, τοκετός κ.α)”, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, με αφορμή τα μέτρα στήριξης νέων γονέων που ανακοινώθηκαν.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, “ούτε συζήτηση δε γίνεται για την ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της βρεφικής, νηπιακής, παιδικής κι εφηβικής ηλικίας, τα οποία λογαριάζονται ως “κόστος” για το κράτος. Γι’ αυτό διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις φορτώνουν όλα τα βάρη της ανατροφής των παιδιών στην ατομική-οικογενειακή ευθύνη”.
“Ανάσα ανακούφισης στα νέα ζευγάρια μπορούν να δώσουν οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για αυξήσεις στους μισθούς, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και μαιευτική περίθαλψη, για κρατικές δομές και υπηρεσίες ολόπλευρης προστασίας του παιδιού”, καταλήγει.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.