Δυνατή Ελλάδα

Θόδωρος Σκυλακάκης: Η δυνατότητα αλλαγής τιμολογίου ρεύματος υπάρχει ανά πάσα στιγμή

«Ο ανταγωνισμός θα λειτουργεί διότι υπάρχει διαφάνεια στις τιμές»

Για τα τιμολόγια ρεύματος μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή τιμολογίου ανά πάσα στιγμή.

«Η δυνατότητα αλλαγής υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, με εξαίρεση τα σταθερά τιμολόγια, που είναι λογικό να υπάρχει πέναλτι αποχώρησης. Η αρχή του μήνα, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες τιμές που έχουν οι πάροχοι. Εάν είσαι στο πράσινο τιμολόγιο, που είναι το 95% των πολιτών σήμερα, μπορείς να δεις εάν ένας πάροχος είναι συστηματικά ακριβός», είπε.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ανταγωνισμός θα λειτουργεί διότι υπάρχει διαφάνεια στις τιμές, ενώ τόνισε πως δεν βλέπει μεσοπρόθεσμα κάποιες αλλαγές στις τιμές του ρεύματος.

Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο δήλωσε

«Στο φυσικό αέριο δεν έχουμε την ιδιαιτερότητα που έχουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, να αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα. Είναι μία πολύ πιο σταθερή αγορά, πολύ πιο ξεκάθαρη η τιμολόγηση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρέμβουμε», σημείωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.