Δυνατή Ελλάδα

Κώστας Καραγκούνης: Είμαι ενάντια στην ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια – Είτε τεθεί κομματική πειθαρχία, είτε όχι, η ψήφος μου θα είναι αρνητική

Στην ενημερωτική και πολιτική εκπομπή του One Channel, Evening Report, με τον Μάνο Νιφλή, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε κατηγορηματικά πως είτε τεθεί κομματική πειθαρχία είτε όχι σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, «η ψήφος μου θα είναι αρνητική».

Παράλληλα, τόνισε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαχωρισμός στο οικογενειακό δίκαιο και δεν μπορούν να υπάρχουν ρυθμίσεις που να το διασπούν. «Για αυτό είμαι εναντίον σε μία τέτοια ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, που υπό μία έννοια ο γάμος θα οδηγήσει και σε τεκνοθεσία. Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Έχω πει πάρα πολλές φορές πως δεν είναι μόνο νομικό και πολιτικό θέμα αλλά βαθιά κοινωνικό. Νομίζω ότι όλες οι απόψεις των πολιτικών, των νομικών και των θεσμικών φορέων πρέπει να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο συμφέρον του παιδιού».

Ακόμη, είπε πως το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τα περισσότερα ζητήματα. «Κάθε κράτος μπορεί να αποφασίσει εάν θα εξειδικεύσει μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια τον γάμο, αλλά από κει και πέρα πρέπει να προστατεύουμε τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών».

Σε ερώτηση αν η αποχή από την ψηφοφορία σημαίνει καταψήφιση της ρύθμισης απάντησε ότι «οι βουλευτές πρέπει να παίρνουν θέση και ότι σε περίπτωση που ήταν υπουργός θα έθετε τουλάχιστον την παραίτηση του στην διάθεση του πρωθυπουργού».

Πάντως στις δηλώσεις του ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να περιμένουν την αυριανή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.