Οσο ο Σόιμπλε φόρτωνε με χρέη την Ελλάδα, ταπεινώνοντας έναν ολόκληρο λαό, Ελληνες πολιτικοι έγλειφαν τον τσάρο της γερμανικής οικονομίας

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Οσοι τότε τον «προσκύνησαν» σήμερα κάνουν πως δεν τον θυμούνται. Τα χρόνια των Μνημονίων το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνήθιζε να «προσκυνά» στα πόδια του Σόιμπλε, να εκβιάζει τον ελληνικό λαό με τις μεθόδους που το ίδιο εκβιαζόταν από τον Γερμανό υπουργό και εν τέλει να τον επευφημεί για τη δήθεν σημαντική συνεισφορά του στην Ευρώπη.

Οσο ο Σόιμπλε φόρτωνε με χρέη την Ελλάδα, ταπεινώνοντας έναν ολόκληρο λαό, αυτοί… έγλειφαν τον τσάρο της γερμανικής οικονομίας, δίνοντας τα δικά τους διαπιστευτήρια στο Βερολίνο. Σήμερα, αυτοί που τότε εμφανίζονταν μνημονιακότεροι των Μνημονίων σιωπούν επιχειρώντας να μην ανοίξουν αυτό το βρόμικο κεφάλαιο της πολιτικής τους ζωής.

Ενδεικτικό είναι πως κανένας εκ των τεσσάρων πρώην πρωθυπουργών της χώρας που κυβερνούσαν τον ελληνικό λαό ακολουθώντας τις επιταγές του Γερμανού υπουργού δεν βρήκε να πει μισή λέξη για τον εμπνευστή των Μνημονίων.

Χειραγωγούμενα

Κανένας εκ των υπουργών Οικονομικών -πλην Τσακαλώτου και Βαρουφάκη– δεν βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για τον άνθρωπο που τους μετέτρεψε σε χειραγωγούμενα του γερμανικού κεφαλαίου. Και, φυσικά, κανένας από όλους αυτούς τους πολιτικούς που έκαναν καριέρα ως μνημονιακοί, ζητώντας να μην τους πάρουν τη δόξα το Μνημόνιο και ο Σόιμπλε, δεν βρήκαν να πουν λέξη για τον οδοστρωτήρα της σύγχρονης Ελλάδας.

Η σιωπή τους ακόμα και αυτή την ώρα δείχνει την ενοχή τους για όσα καταστροφικά και διεστραμμένα συνέλαβε ο νους του Γερμανού ΥΠΟΙΚ και οι ίδιοι έκαναν πράξη εις βάρος του ελληνικού λαού.

Από τους λίγους πολιτικούς που είχαν το θάρρος να μιλήσουν για τον Σόιμπλε ήταν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν η προσωποποίηση της πολιτικής στήριξης (με μέσα βίαιης λιτότητας και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών) μιας νομισματικής ένωσης, στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε» ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ενώ ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς είπε πως «ο Σόιμπλε ήθελε μια πολιτική ένωση, αλλά μόνο για μερικές χώρες. Εμάς μας ήθελε εκτός, και άλλες χώρες ήθελε εκτός, γιατί το όνειρό του ήταν μια πολιτική ένωση για τους λίγους».

Ο Σόιμπλε, ο οποίος ταυτίστηκε με τα Μνημόνια και πολέμησε τον ελληνικό λαό όσο κανένας άλλος, θα κριθεί σκληρά από την Ιστορία. Οσο σκληρά θα κριθούν και αυτοί που τότε τον έγλειφαν και σήμερα κάνουν πως δεν τον ξέρουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.