Δυνατή Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Άναψε «φωτιές» το δάνειο Κασσελάκη

Δυσφορία στο περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και αντιδράσεις από τα πρώην μέλη του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο δανεισμός του κόμματος από τον πρόεδρό του με ποσό που φτάνει τα 250.000 ευρώ έχει επιφέρει νέο κύκλο αναστάτωσης. Ο υπαινιγμός του στενού συνεργάτη του προέδρου, Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι «το τι έγινε μέχρι σήμερα οπωσδήποτε αφορά και την προηγούμενη κατάσταση. Δεν είναι κανείς άμοιρος ευθυνών», προκάλεσε άμεση αντίδραση από το περιβάλλον του Πάνου Σκουρλέτη: «Το 2019 ο κ. Σκουρλέτης διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης, προπληρώνοντας της εναπομείνασες δόσεις του δανείου του κόμματος, με αποτέλεσμα αυτό να μηδενιστεί.

Επιπλέον την περίοδο που ο κ. Σκουρλέτης διετέλεσε γραμματέας του κόμματος, υπήρξε μείωση κατά 40% στο μισθολόγιο των ατόμων που μισθοδοτούνταν από το κόμμα, εξορθολογίζοντας ακόμα περισσότερο το κομματικό ταμείο

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αμέσως μετά την διαρροή περί δανείου άρχισαν να διατυπώνονται πολλά ερωτήματα σχετικά με την δανειακή σύμβαση.

– Ποιος υπέγραψε την σύμβαση για λογαριασμό του κόμματος;
– Ποιο κομματικό όργανο ενέκρινε τον δανεισμό; Επί Τσίπρα έπρεπε γνωμοδοτούσε η Πολιτική Γραμματεία.
– Μπορεί, πολιτικά, ο πρόεδρος να εμφανίζεται και ως χρηματοδότης;
-Είναι πολιτικά ορθό μέλη του κόμματος να χρωστούν στον πρόεδρο;
– Με ποιους όρους και πότε ο κ. Κασσελάκης θα λάβει τα χρήματά του πίσω;

Από το περιβάλλον του Δημήτρη Τζανακόπουλου έγινε γνωστό ότι «όταν ο κ. Τζανακόπουλος παρέδωσε το κόμμα, δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ. Οι διαρροές από το περιβάλλον Κασσελάκη είναι περισσότερο μομφή στο πρόσωπο του ίδιου του κ. Τσίπρας. Και αυτό γιατί οι Γραμματείς δεν έχουν καμία ευθύνη για τα οικονομικά του κόμματος

Από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα έγινε γνωστό ότι μέχρι την παραίτησή του, δεν υπήρχε κανένα χρέος για το κόμμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολάκης, «καθυστέρησε κατά κάποιον τρόπο να έρθει η κρατική επιχορήγηση για κόμμα, οπότε κάποια πράγματα έμειναν πίσω και ο κ. Κασσελάκης δάνεισε κάποια χρήματα στο κόμμα για να καλυφθούν αυτές οι επείγουσες ανάγκες.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.