Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την τροπολογία με τους παράτυπους μετανάστες

Υπέρ της τροπολογίας τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ζήτησε όμως διευκρινίσεις.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρά το γεγονός ότι η τροπολογία δεν περιέχει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι ένα τυφλό οριζόντιο μέτρο, εντούτοις την υπερψηφίζει την τροπολογία διότι υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες της Ελλάδας. Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει” τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

“Ναι! Να δοθεί λύση, χωρίς φοβικότητα, αλλά ταυτόχρονα αν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα, να το κάνει, και χωρίς να θεωρεί ότι η λύση είναι μια νομοθετική διάταξη” σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Εγγυήσεις κατά της αυθαιρεσίας των εργοδοτών ζητάει το ΚΚΕ: “Εμείς λέμε να την αποσύρετε τη διάταξη, άμα χάσει τη σύμβαση εργασίας να χάσει και την άδεια διαμονή, είναι βούτυρο στο ψωμί των εργοδοτών… η αυθαιρεσία των εργοδοτών θα εκτοξευτεί“.

Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και το κόμμα Νίκη.

“Τι λέμε τώρα εμείς εδώ; Ανοίξαμε και σας περιμένουμε λέμε σε όλους τους παράνομους μετανάστες. και επειδή ο τζάμπα μάγκας πέθανε αυτή να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να παραιτηθούν” είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας.

“Την ώρα που οι νέοι μας είναι στο εξωτερικό και έχουμε το λεγόμενο brain drain και δεν υπάρχουν εργάτες γης αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει τους Έλληνες ανέργους και να πάνε να δουλέψουν στη γη προτιμάει να δίνει άδεια παραμονής και θέσεις εργασίας σε αλλοδαπούς” δήλωσε ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Πέτρος Δημητριάδης.

Κριτική για την χρήση της λέξης λαθρομετανάστες άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Διεκδικείτε αυτό που έκανε και η Χρυσή Αυγή, να μιλάτε για κατώτερους ανθρώπους… να περηφανεύεστε και ουσιαστικά κομπάσατε για τα push backs“.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.