Δυνατή Ελλάδα

Σκεψεις Μητσοτακη να μπει κόφτης στις θητείες για τις ευρωεκλογές – Ποιοι μένουν εκτός και τι θα κανει ο Κώστας Μπακογιαννης

Το πρώτο σκέλος του σχεδίου του κ. Πρωθυπουργού για τις ευρωεκλογές σάς το αποκάλυψα ήδη και αφορά το σπάσιμο της Επικράτειας σε επτά επιμέρους εκλογικές περιφέρειες στις οποίες οι υποψήφιοι θα δώσουν και πάλι τη μάχη του σταυρού.

Ήρθε η ώρα επομένως να σάς αποκαλύψω το δεύτερο σκέλος των προθέσεων του κ. Κ. Μητσοτάκη που αφορά τα πρόσωπα που θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση στη γαλάζια ευρωλίστα. Πληροφορούμαι-πάντα εγκύρως- ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει ζήτημα ορίου στις θητείες της ευρωβουλής, περιορίζοντας την εκλογή των υποψηφίων στις 2 συνεχόμενες φορές, ήτοι με βάση τα μαθηματικά του κ. Ευκλείδη (5+5=10) να περιορίσει σε μία δεκαετία την παραμονή των ευρωβουλευτών στον άξονα Βρυξέλλες-Στρασβούργο. Κάτι ήξερε και ο πρόεδρος Κασσελάκης που έβαλε φρένο στην επιθυμία του κ. Παπαδημού-πο-λη να διεκδικήσει και τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Ποιοι μένουν εκτός

Εκ των πραγμάτων λοιπόν εκτός ψηφοδελτίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τεθούν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, ο κ. Μιχάλης Κεφαλογιάννης και η κυρία Μαρία Σπυράκη. Ειδικά για την τελευταία θα υπήρχε ούτως ή άλλως πρόβλημα συμμετοχής, όπως άλλωστε και στο ψηφοδέλτιο για τις προηγούμενες εθνικές εκλογές- διότι μολονότι έχει καλύψει το ποσό των χρημάτων που έλαβε ως αμοιβή συνεργάτης της που έβλεπε τις Βρυξέλλες μόνο από καρτ ποστάλ, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που οφείλονται κυρίως στην γραφειοκρατία.

Αυτό σημαίνει ότι η γαλάζια εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Σε ό,τι αφορά την κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου θα είναι εκ νέου υποψήφια και μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μου στην περιφέρεια Ηπείρου. Θυμίζω ότι μετά το φιάσκο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε άδεια καθίσματα και με την Πρόεδρο κυρία Μέτσολα σε πλήρη απόγνωση το καλοκαίρι του 2022, η κυρία Μισέλ ορίστηκε εκπρόσωπος της ΝΔ για την ευρύτερη περιοχή Βρυξελλών και περιχώρων.

Πελώνη επί Θήβας στο ευρωψηφοδέλτιο

Πληροφορούμαι ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κ. Κυριάκος επιθυμεί να υλοποιήσει το σχέδιό του για σπάσιμο των περιφερειών σε επτά είναι για να διευκολύνει την εκλογή στενών του συνεργατών που θεωρητικώς έχουν μικρές έως και ελάχιστες πιθανότητες εκλογής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κυρίας Αριστοτελίας Πελώνη (σβήνε) η οποία εξακολουθεί να συνοδεύει τον πρωθυπουργό στα ταξίδια του εις τας Ευρώπας. Η κυρία Πελώνη της Βοιωτίας που όπως και να το δει κανείς δεν άφησε εποχή ως κυβερνητική εκπρόσωπος, θεωρεί ότι μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στα ευρωπαϊκά έδρανα αναβαθμίζοντας τη γαλάζια παρουσία σε αυτά. Δεν ξέρω τί γνώμη έχουν οι κ.κ. Δημήτρης Τσιόδρας και Κωνσταντίνος Ζούλας για τις βλέψεις της, εκτιμώ όμως ότι το Μαξίμου θα βρει τις ιδανικές περιφέρειες για την κάθοδο των άλλων δύο στενών συνεργατών του κ. πρωθυπουργού.

Ο Μπακογιάννης θα περιμένει τις εθνικές κάλπες

Πάντως, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης που σε ενάμιση μήνα θα μείνει άνευ αντικειμένου δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Μαθαίνω πως θα περιμένει υπομονετικά τις επόμενες εθνικές εκλογές, χρόνος ικανός για να ωριμάσει και ο ίδιος σαν το καλό παλιό ουίσκι…

Εστια

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.