Δυνατή Ελλάδα

Τελεσίγραφο Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές

Δύο είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν το μυαλό του Μητσοτάκη, την ώρα που προσπαθεί να σχεδιάσει ένα νέο εκλογικό σύστημα για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών, με μοναδικό γνώμονα να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά και να μην υποστεί απώλειες που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες, τουλάχιστον σε επίπεδο εδρών.

Όπως αποκαλύψαμε, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει την κατάτμηση της Επικράτειας της χώρας σε επτά εκλογικές περιφέρειες.

Θεωρητικώς, αυτός ο σχεδιασμός διευκολύνει τους υποψηφίους που αναγκάζονταν με βάση τις ισχύουσες διατάξεις να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα για να γίνουν πιο γνωστοί σε κάθε χωριό και χωριουδάκι και να μαζέψουν σταυρούς.

Ο υδροκεφαλισμός όμως της Αττικής που σχεδιάζει ο Κυριάκος για να μπορέσει να ελέγξει και το ποιόν της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει, συναντά την λυσσαλέα αντίδραση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έχει διαμηνύσει στο Μαξίμου, πως εάν ο Μητσοτάκης επιμείνει στο «μοντέλο» των περιφερειών, ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος!

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να βρει υποψηφίους που να συνδυάζουν τα δύο κριτήρια που ο ίδιος έχει θέσει: Από τη μία, να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα πρόσωπα που θα εκλεγούν και από την άλλη τα πρόσωπα στα οποία ασκεί τον απόλυτο έλεγχο, να έχουν πιθανότητες να εκλεγούν!

Όπως άλλωστε έδειξαν και τα πρόσφατα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάποιος που χαίρει της εκτίμησης του Μητσοτάκη, το πιθανότερο είναι να μην χαίρει καμμιάς εκτιμήσεις από τον ελληνικό λαό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.