Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 80% – Σε ποια κόμματα στέλνει ο Κασσελάκης κόσμο

Σχεδόν 8 στους 10 πολίτες εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της MRB για το Open.

Συγκεκριμένα, το 78,2% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα που συντελούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει συσπείρωση μόλις 59,7%

Ανάλογα ευρήματα αποτυπώνονται και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το 65% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Πρόβλημα εντοπίζεται και στην παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Το 60% των ερωτηθέντων απαντά πως η δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει πολύ ή αρκετά θετικά.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 27,7% εκτιμά θετικά τη δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη, ενώ, το 48,5% αρνητικά.

Επίσης, στην ερώτηση στο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 28,1% απαντά σίγουρα/μάλλον θα μπορέσει και το 63,4% σίγουρα/μάλλον δεν θα μπορέσει.

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι τις ευρωεκλογές καταφέρει να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Αρνητικά ευρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δημοσκόπηση της MRB

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φυλλορροεί προς αρκετά κόμματα

Μεγάλη συσπείρωση της τάξης του 85,7% παρουσιάζει η ΝΔ. Οι διαρροές του κυβερνώντος κόμματος είναι κατά 5,3% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, κατά 4,8% στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά 2,8% σε άλλα κόμματα και κατά 1,4% στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει συσπείρωση μόλις 59,7%. Οι διαρροές του εντοπίζονται κατά 19,5% στην αδιευκρίνιστη ψήφο, κατά 5,8% στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά 4,6% στο ΚΚΕ, κατά 4% στο ΜέΡΑ25, κατά 3,5% στην Πλεύση Ελευθερίας, κατά 2,5% σε άλλα κόμματα και 0,4% στη ΝΔ.

Σημειώνεται ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κατά 7% χαμηλότερη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι στην πρώτη θέση με 35,9% θετικές απόψεις και μόλις 35,2% αρνητικές. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% και έπεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6%.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 22,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 21%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης είναι στην έκτη θέση με 18%.

Στις δύο τελευταίες θέσεις είναι ο Δημήτρης Νατσιός με 7,1% και ο Βασίλης Στίγκας με 4,7%.

Ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις καταστάσεις

Ακόμη, στη δημοσκόπηση παρουσιάζεται η υπεροπλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών, στην εμπιστοσύνη σχετικά με τη διαχείριση θεμάτων οικονομίας, καθημερινότητας και εξωτερικής πολιτικής.

Στα θέματα της οικονομίας, το 33,2% απαντά πως μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τα χειριστεί καλύτερα, το 11,1% ο Στέφανος Κασσελάκης και το 10,3% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς εκτιμά το 35,6%.

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, το 40,1% των ερωτηθέντων απαντάει ότι καλύτερα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% εκτιμά ότι μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης και το 7,8% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την ίδια στιγμή το 30,5% απαντάει κανένας από τους τρεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.