Δυνατή Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης μέχρι το συνέδριο – Τα επόμενα βήματα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Μετά την έγκριση της εισήγησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αρχίζει άμεσα η υλοποίηση του οδικού χάρτη μέχρι το επικείμενο συνέδριο, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

«Όπως εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και εγκρίθηκε από την ΠΓ, από τον Νοέμβριο ως τον Ιανουάριο θα διεξαχθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες και να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες θεματικές εκδηλώσεις για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η στέγη, τα κόκκινα δάνεια, η πρωτογενής παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Ενότητα, εξωστρέφεια, φυγή προς τα εμπρός αποτελούν το ζητούμενο της επόμενης μέρας. Μοναδικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση και οι αντικοινωνικές πολιτικές της. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Το επόμενο διάστημα θα βρισκόμαστε παντού, δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταστεί ένα κόμμα όχι κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους, αλλά απλωμένο στην κοινωνία. Ένας ζωντανός, παραγωγικός και δρών οργανισμός που θα ακούει και θα αξιοποιεί τη δύναμη και την αξία κάθε μέλους του. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους προοδευτικούς πολίτες στο περιθώριο, μόνοι μας να μιλάμε και μόνοι μας να τ’ ακούμε, χωρίς κοινωνική απεύθυνση. Αδιαμεσολάβητη σχέση δεν σημαίνει υπέρβαση των κομματικών οργάνων, αλλά υπέρβαση των κομματικών στεγανών και του ελιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να υπηρετεί την κοινωνία, όχι για να υπηρετεί η κοινωνία το κόμμα. Σε αυτή τη στρατηγική θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία όπως ο i-syriza», αναφέρουν οι πηγές του κόμματος.

«Θα αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;»

«Ταυτόχρονα με αφορμή τον πολιτικό γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις ΗΠΑ, καλείται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να πάρουν ξεκάθαρη θέση: Θα φέρουν προς ψήφιση το νόμο που θα θεσπίζει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης ή θα συνεχίσουν το κρυφτούλι και την κωλυσιεργία; Είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα η ΝΔ που ακολουθεί τον δρόμο της προόδου και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα ή θα παραμείνει όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας των κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη;

Tελικά ο κ. Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής και ευρωπαίος, όπως δηλώνει, ή εκφράζεται από τις σκοταδιστικές απόψεις ανθρώπων όπως ο Α. Μπέος;», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.