Δυνατή Ελλάδα

Επιχείρηση ανατροπής Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως σας είχαμε έγκαιρα ενημερώσει, το πρώτο κρας τεστ για το νέο πρόεδρο του ΣυΡιζΑ δεν θα είναι στην διαδικασία των ευρωεκλογών, όπου αντίπαλος του θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά στο συνέδριο του ΣυΡιζΑ, όπου πλέον είναι ξεκάθαρο πως θα γίνει απόπειρα ανατροπής του!

Αυτός είναι και ο λόγος που η λεγόμενη Ομπρέλα και τα στελέχη της, δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να υπάρξει αναβολή του συνεδρίου, καθώς θα προσπαθήσουν συντεταγμένα να αποδομήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και το επιτελείο του.

Δεν πρόκειται μάλιστα να παραιτηθεί κανένας από τους αντιφρονούντες, διότι καταλαβαίνουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύσουν τα χέρια του νέου προέδρου, ενώ όποιος φύγει από το μαντρί, θα τον φάει ο λύκος. Η πλούσια κρατική επιχορήγηση ανήκει στον ΣυΡιζΑ και οποιαδήποτε απόπειρα δημιουργίας νέου σχηματισμού θα έχει την τύχη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αποκαλύπτει το Thefaq.gr, η Ομπρέλα αποφάσισε να συνταχθεί πίσω από την Έφη Αχτσιόγλου σε πανελλαδική συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο. Είχαν προηγηθεί πυρετώδεις διαβουλεύσεις Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα, μεταξύ κορυφαίων στελεχών των δύο πλευρών ( 6+6 και Ομπρέλα) όπου συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η στήριξη της πρώην υπουργού ως η αιχμή του δόρατος σε ένα “κίνημα ανατροπής” της κατάστασης που διαμορφώνει η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.


Μάλιστα δύο κορυφαία στελέχη των επιτελείων Αχτσιόγλου – Ομπρέλας, εκτίμησαν σε συνάντηση που είχαν τα τελευταία 24ωρα πως όσο καθυστερεί λόγω προσκομμάτων που του βάζουν, τις ενέργειές του ο Στεφανος Κασσελάκης, τόσο κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν. Οι πιέσεις θα ενταθούν για συνεδρίαση της ΚΟ, της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής και αποφασίστηκε να κορυφωθούν αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν πάνω από 1.000 – 1.300 άτομα, ενώ απορρίφθηκαν μετ επαίνων … οι φωνές κάποιων για μαζική αποχώρηση από το κόμμα καθώς εκτιμήθηκε ότι θα οδηγούσε σε μαζική απόσχιση μεγάλου τμήματος της δύναμης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης καθώς πολλά στελέχη έχουν και εργασιακη σχέση με το κόμμα ή τα γραφεία βουλευτών

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.