Μητσοτάκης: Τι θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ σύμφωνα με το Reuters

Μεταρρυθμίσεις και μέτρα ανακούφισης αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε κυβερνητική πηγή, και θα περιγράψει μέτρα στήριξης, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους ανθρώπους και τους τομείς που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερες αλλαγές»

Θα ανακοινώσει επίσης τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε όλο το κράτος για τη βελτίωση του συντονισμού των υπουργείων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας στον τομέα της υγείας και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της εκπαίδευσης.

«Εξακολουθούμε να έχουμε ένα κράτος που, παρά τις μεταρρυθμίσεις, δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Επομένως, πρέπει να κάνουμε περισσότερες αλλαγές», εξηγεί στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική σύνεση ήταν απαραίτητη λόγω των μέτρων ελάφρυνσης για τη Θεσσαλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις σε όλο το κράτος κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ

Κτήριο ΔΕΘ

Οι φυσικές καταστροφές

Ο χειρισμός των καταστροφών από την κυβέρνηση έβλαψε την εικόνα της στο κοινό. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη για το Mega TV έδειξε ότι το 61% των ερωτηθέντων είχε αρνητική γνώμη για το έργο της κυβέρνησης, έναντι 57% τον Μάϊο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί στο γεγονός ότι η χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα ανέκτησε την πιστοληπτική της ικανότητα σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια, γεγονός που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες επενδύσεις και εισροές κεφαλαίων.

Η Ελλάδα αναμένει ότι η οικονομική της ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 2,3% φέτος, από 5,9% το 2022, εξακολουθώντας να ξεπερνά τον μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι περίπου 0,6%. Αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% φέτος και να επιτύχει τον ετήσιο στόχο των 2 δισ. ευρώ σε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.

Ωστόσο, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες αναμένεται να επιβαρύνουν την οικονομία, η οποία πρόσφατα βγήκε από μια δεκαετή κρίση χρέους. Η οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με έκθεση της Eurobank.

Η Ελλάδα θα συμπεριλάβει τυχόν πρόσθετες δαπάνες σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2023, ο οποίος δεν θα εκτροχιάσει τη δημοσιονομική πρόοδο της χώρας, εξήγησε δεύτερος αξιωματούχος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.