Δυνατή Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ισχύει κύριε Μητσοτάκη ότι ξέρατε τα πάντα αλλά αφήσατε την Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις αποκαλύψεις πως πίσω στις κλειστές συσκέψεις για την κακοκαιρία Daniel υπήρξε συγκεκριμένη συζήτηση για τον κάμπο της Καρδίτσας και τέθηκε εγκαίρως -από τους ειδικούς- το γεγονός ότι η περιοχή θα πλημμυρίσει. Μάλιστα, οι φωνές προς αυτήν την κατεύθυνση δεν ήταν μια αλλά περισσότερες, ενώ παρουσιάστηκαν στοιχεία, όπως η μεγάλη ποσότητα που θα έπεφτε, αλλά και η γεωγραφική επικινδυνότητα της περιοχής.

Με αφορμή το δημοσίευμα του iEidiseis ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, ρωτά αν ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τα πάντα αλλά άφησε την Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας.

Η δήλωση του Στέργιου Καλπάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα τη Θεσσαλία για να δει τα τραγικά αποτελέσματα της ανεπάρκειας του στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πλημμύρας.

Επειδή, όμως, δήλωσε ότι δήθεν ποτέ δεν κρύφτηκε, οφείλει να δώσει απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iEidiseis.gr, στις πρώτες συσκέψεις για την κακοκαιρία στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης, έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για την Καρδίτσα, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την ένταση του φαινομένου, την ποσότητα του νερού που θα έπεφτε και τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς και εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών. Ωστόσο αυτές αγνοήθηκαν.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

  • Ισχύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε νωρίτερα για το μέγεθος της κακοκαιρίας;
  • Ισχύει ότι υπήρξαν εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών, αλλά η απάντηση ήταν «Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε την Θεσσαλία»;
  • Με λίγα λόγια, ισχύει κύριε Μητσοτάκη ότι ξέρατε τα πάντα, αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας;

Θα περιμένουμε σαφείς απαντήσεις».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.