Δυνατή Ελλάδα

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Νετανιάχου: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στον ενεργειακό διάδρομο Αν. Μεσογείου – Ευρώπης

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη εξαιρετικών διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, της οικονομίας, του τουρισμού και του αγροδιατροφικού τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών στην πολιτική προστασία και στην ενέργεια.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό διάδρομο Ανατολικής Μεσογείου – Ευρώπης, τόσο μέσω των υποδομών που αναπτύσσει, όσο και μέσω της διασύνδεσης με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη θερμή υποδοχή. Βρίσκομαι στην Κύπρο στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ. Ένα τριμερές σχήμα που έχει αντέξει στον χρόνο και έχει δείξει την ωφέλειά του σε πολλά επίπεδα», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Πρωθυπουργός ,Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.