Η Αχτσιόγλου θα γίνει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Κασσελάκης πάει για νέο κόμμα με τις ευλογίες επιχειρηματικών τζακιών

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε για να μείνει στα πολιτικά δρώμενα και η αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο η αρχή, λένε πολιτικοί παράγοντες που γνωρίζουν το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ο μεγάλος ντόρος που έχει δημιουργήσει το όνομά του είναι καλό για όλη την παράταξη καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες πολλοί λίγοι ενδιαφερόντουσαν για τις εξελίξεις στο κόμμα και λίγο πολύ είχε κλειδώσει η αρχηγία της Έφης Αχτσιόγλου.
Παρόλο το κύμα ενδιαφέροντος για τον Κασσελάκη, η Έφη Αχτσιόγλου δεν μπορεί να χάσει την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των συμμαχιών που έχει κάνει ήδη από την αρχή της υποψηφιότητάς της.
Μιλάμε για μία κλειστή σχετικά βάση που το κινηματικό 3% κάνει κουμάντο και η περίπτωση Κασσελάκη δεν συγκινεί, αντίθετα φοβίζει.
Η Έφη ανήκει στο βαθύ χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.
Η Έφη θα κερδίσει την αρχηγία αλλά θα έχει ένα κόμμα στο 10-15%.

Ο Κασσελάκης θα διεμβολίζει την Κεντροαριστερά

Όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να διεμβολίσει το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Μάλιστα, πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα σταματήσει στην υπόθεση αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.
Με παρακαταθήκη ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα λάβει στις εσωκομματικές εκλογές, θα μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό φορέα.
Σημαντική λεπτομέρεια: Θα εντάξει σε αυτό τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος για χρόνια που ήταν εξαρτώμενος από τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπόρεσε να κάνει το κόμμα σοσιαλδημοκρατικό.
Θα είναι μία έμμεση επιστροφή του Α.Τσίπρα ο οποίος είναι «μικρός» για να αποστρατευτεί.
Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν θα πάει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να γίνει κόμμα και να μπει στην ευρωβουλή.

Το ΠΑΣΟΚ τελειώνει

Ο Κασσελάκης μπορεί να τραβήξει αρκετό κόσμο από το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι ένα διαλυμένο κόμμα παρόλο που ανέβηκε σε ποσοστά στις τελευταίες εκλογές.
Γιατί τσίμπησε λίγο το ΠΑΣΟΚ; Όχι γιατί έπεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Αλλά γιατί επέστρεψαν κάποιοι πασοκογενείς ψηφοφόροι που είδαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πλέον δυνατότητα επανάκαμψης στην εξουσία.
Όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι που δρουν ιδιαίτερα ωφελιμιστικά και καιροσκοπικά, θα προσελκυστούν από έναν δυνατό και επικοινωνιακό παίχτη όπως ο Στέφανος Κασσελάκης.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι στο ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στενοί συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη έχουν υψώσει μεγάλη κριτική στον Κασσελάκη από τα social media.

Επιχειρηματικά κέντρα θέλουν ένα νέο κόμμα

H προοπτική ενός νέου κόμματος στην Κεντροαριστερά είναι ζητούμενο για πολλά επιχειρηματικά κέντρα που δεν θέλουν ανεξέλεγκτο τον Κ. Μητσοτάκη.
Στην ελληνική σκηνή έχουμε δει ακόμα και μεγάλο επιχειρηματία φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη να επικρίνει την κυβέρνηση.
Έχουμε δει παραδοσιακό δεξιό επιχειρηματία με media να μη θέλει τον Κ.Μητσοτάκη κυρίαρχο και να ψάχνει μία καλή αντιπολίτευση.
Δεξιά επιχειρηματικά τζάκια παρόλο που «κερδίζουν» επί ΝΔ δεν θέλουν έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη.
Η ύπαρξη δυναμικής αντιπολίτευσης είναι η κινητήρια δύναμη του ίδιου του πολιτικού συστήματος.
Αλλιώς οδεύουμε σε πλήρη ερντογανισμό.
Η πληροφορία του ΒΝ λέει ότι μεγάλος επιχειρηματικός παράγοντας θα καλοέβλεπε μια στήριξη στην δημιουργία κεντροαριστερού κόμματος.
Μάλιστα από τα ΜΜΕ αρχίζει και αναπτύσσει μία παρόμοια θεματολογία και ατζέντα…

Δεν υπάρχει λευκή επιταγή

Στη ΝΔ μπορεί τώρα να λοιδορούν τον Στέφανο Κασσελάκη και τις ιδέες του αλλά ξεχνούν ότι δεν έχουν πάρει λευκή επιταγή από την κοινωνία.
Έχει δώσει δεύτερη ευκαιρία και βλέπουν ότι έχουν κάνει λάθος.
Το κυβερνητικό έργο το πρώτο δίμηνο είναι καταστροφικό σε όλα τα επίπεδα.
Η φθορά έρχεται γρήγορα και πλέον δεν μπορεί παρα να μπει στο κάδρο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Ο Έβρος καίγεται για 12η μέρα. Ποιος πρωθυπουργός θα στεκόταν στο παλιό πολιτικό σκηνικό με τέτοια καταστροφή;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.