Σταϊκούρας (υπ. Μεταφορών) για τον ΟΑΣΘ, και τον ΟΣΕΘ

Τη βούληση της κυβέρνησης για περιορισμό «της όποιας αναστάτωσης» προκύψει βραχυπρόθεσμα στο στάδιο των εργασιών για τη δημιουργία της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (fly over) στη Θεσσαλονίκη, μετέφερε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από την έναρξη της σύσκεψης για το έργο, με φορείς της πόλης, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικό Μετρό ΑΕ.
Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία μητροπολιτικού φορέα για το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης, ενώ γνωστοποίησε ότι «μόλις πέρασε στα χέρια της Βουλής» η σύμβαση για τα ηλεκτρικά λεωφορεία, που θα ενισχύσουν τον συγκοινωνιακό στόλο σε Θεσσαλονίκη και Αττική.
Αναλυτικότερα, ο κ.Σταϊκούρας επισήμανε ότι κατά την αποψινή σύσκεψη, θα δοθεί η δυνατότητα αξιολόγησης των πορισμάτων από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα -και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου- για το θέμα, «ώστε να προχωρήσουμε από τις συσκέψεις στις πράξεις και μέσα στον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε την υλοποίηση των πολιτικών που θα προταθούν και θα συμφωνηθούν από τους φορείς και από τους πιο έμπειρους στο συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μέρος του προβλήματος που πιθανόν να προκύψει».

Μητροπολιτικός φορέας για το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, στη Βουλή βρίσκεται πλέον, ώστε να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, η σύμβαση για τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα προστεθούν στον συγκοινωνιακό στόλο της Θεσσαλονίκης και της Αττικής, εκ των οποίων πάνω από 100 θα κατευθυνθούν στην πρώτη, όπως επισήμανε ο κ.Σταϊκούρας.
«Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε είναι να βελτιώσουμε τις συγκοινωνιακές υποδομές της Θεσσαλονίκης και σε αυτή την κατεύθυνση αύριο θα έχουμε μια συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών -ΟΑΣΘ (…) ώστε να καταλήξουμε, όπως είχαμε δεσμευτεί, στο πώς λειτουργήσει ο Οργανισμός (σ.σ. ο οποίος από το 2017 βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης) από το 2024 και μετά και πώς θα ενισχύσουμε άμεσα στον στόλο του, μεταξύ άλλων και με ηλεκτρικά λεωφορεία, η σύμβαση των οποίων μόλις πέρασε στα χέρια της Βουλής» υπογράμμισε ο υπουργός.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, στόχος είναι να εξεταστεί πώς ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) θα έχει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στο συγκοινωνιακό έργο της πόλης, κι αυτό «είναι βούληση και πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας συνεκτικά, να δούμε πώς θα καταλήξουμε σε έναν μητροπολιτικό φορέα στη Θεσσαλονίκη όπως και στην Αττική, για να μπορέσει συστηματικά και μεθοδικά να αντιμετωπίσει προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά το συγκοινωνιακό έργο» υπογράμμισε ο κ.Σταϊκούρας και δήλωσε «ρεαλιστικά αισιόδοξος» ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν συγκεκριμένες λύσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.