Πότε θα τεθεί σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης

Το  χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ολοκλήρωση εμβληματικών έργων, όπως αυτό του Μετρό Θεσσαλονίκης  ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός  Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εφημερίδα τα «Παραπολιτικά του Σαββάτου».

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε ο κ. Σταϊκούρας εάν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2024. «Η λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται μέσα στο 2024. Μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας της λειτουργίας του Μετρό. Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκε η πρόοδος των εργασιών», απάντησε και είπε πως «σύντομα η πόλη θα αποκτήσει έναν νέο μέσο μεταφοράς, με 13 σύγχρονους σταθμούς, που θα χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 300.000 επιβάτες. Εκτιμώ, συνεπώς, ότι βαδίζουμε στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος και, μόλις ολοκληρωθεί το βασικό έργο, θα ακολουθήσει η επέκταση προς την Καλαμαριά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.