Δυνατή Ελλάδα

Σακελλαροπούλου – Μόντι: Η προσελήνωση ινδικού διαστημόπλοιου και οι φωτιές στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε αμοιβαίως, για ακόμα μία φορά, το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της ιστορικής επίσκεψης – πρώτης Ινδού Πρωθυπουργού μετά από 40 χρόνια κα συνεχάρη τον Ινδό Πρωθυπουργό για την επιτυχή προσελήνωση του διαστημικού σκάφους Chandrayaan-3. Ενημέρωσε τέλος τον συνομιλητή της για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και επισήμανε εκ νέου την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας ανάσχεσης και αντιστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.

Ο κύριος Modi ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για την φιλοξενία και εξέφρασε τη θλίψη του για τις πυρκαγιές, καθώς και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στην επιτυχή προσελήνωση του ινδικού διαστημικού σκάφους, τόνισε ότι η επιτυχία αυτή θα ωφελήσει συνολικά τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση που ακολουθεί η Ινδία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ. Τέλος, ο Ινδός Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και την επιθυμία του για τη συνέχιση της συνεργασίας, τόσο διμερώς όσο και διεθνώς.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε στον Πρωθυπουργό της Ινδίας το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.